Helyi közélet

2024.06.20. 07:00

Tizenhárom engedélyezett szabadstrand van

Szinte az összes, vármegyében ismert szabadstrandon megfelelő a vízminőség, így meg is kapták az engedélyt a nyitáshoz a kormányhivataltól.

Suki Zoltán

A szegedi Laposon is nyugodtan lehet fürdeni. Fotó: Gémes Sándor

Idén összesen 13 – zömében már nyitva tartó – természetes fürdőhely várja a nyári szezonban a strandolni vágyókat Csongrád-Csanád vármegyében – közölte a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal.

A korábbi évekhez hasonlóan a nyár közeledtével a kormányhivatal Népegészségügy Főosztályának munkatársai az ütemtervnek megfelelően vizsgálták a szabadstrandok vízminőségét, és ezek alapján adták ki az engedélyeket.

A természetes fürdővizek minősége, a szabadstrandok működése a csapadékviszonyok, áradások, esetlegesen előforduló szennyeződések függvényében módosulhat. Az országban üzemeltetett természetes fürdőhelyek pedig a Nemzeti Népegészségügyi Központ oldalán találhatók meg. 

A szegedi Lapos. Fotó: Gémes Sándor 

A vármegyében a Körös-toroki Partfürdő, a Mártély Holt-Tiszai szabadstrand, a Mindszent Tiszai szabadstrand, a Sun City Szabadidőközpont, a Maros Kalandpart Strandfürdő, a mórahalmi Szent János Strandfürdő és Pihenő Park, az Algyői Szabadstrand, a Lapos szabadstrand, a Sziksósfürdő Strand és Kemping, és ugyanitt a naturista strand, a Nádastó Szabadidőpark, a Tiszasziget Turisztikai Központ Szabadstrand és a Tiszai Partfürdő kapott engedélyt a nyitásra.

Nyáron fokozott veszélyforrás lehet a tiltott helyen fürdőzés, ezért csak a hatóságok által kijelölt, strandolásra alkalmasnak minősített helyeken mehetnek az emberek a vízbe. Ezeken a kijelölt helyeken vannak öltözők, mosdók, biztonságban lehet tárolni az értékeket.

Nagyon fontos, hogy ittasan, felhevült testtel ne menjen senki a vízbe, és balesetveszélyes a csónakokból, különböző vízi eszközökből a vízbe ugrálni. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában