Kamarai támogatással valósulnak meg a nyári táborok

2024.06.26. 15:30

Szakmákkal ismerkednek a diákok

Egymillió forinttal segítette a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum nyári táborainak megvalósítását. Diákonként tízezer forinttal támogatták a táborozók részvételét.

Koós Kata

Fotó: CSKIK

Egészségügy, közlekedés és szállítmányozás, gazdálkodás és menedzsment, divatszabó, erősáramú elektrotechnikus, víz- és csatornarendszer-szerelő, panziós-fogadó – csak néhány azon szakmák közül, amelyeket testközelből ismerhetnek meg a hét folyamán Szentesen és Csongrádon a diákok. Hétfőn elkezdődtek a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum nyári táborai, amelyek idén is a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara segítségével valósulnak meg. A harmincéves gazdasági önkormányzat ugyanis minden táborozó diák részvételét tízezer forinttal támogatta, összesen egymillió forinttal járult hozzá a HSZC táboraihoz. 

A tábori élmények megkönnyíthetik a pályaválasztást a fiatalok számára. Fotó: CSKIK

A két szervezet így közösen mutatja meg a kétkezi szakmák világát az általános iskolás tanulóknak, akik ezen a héten a HSZC szentesi Boros Sámuel Technikumban, a Pollák Antal Technikumban és a Zsoldos Ferenc Technikumban, valamint a csongrádi Sághy Mihály Technikumban táboroznak.

A Borosban számos sport- és pénzismereti programmal, kirándulással, nyelvi játékokkal, konyhakémiával, továbbá logisztikusok és közgazdászok napjával várják a fiatalokat. A Pollákban főként robotikával és legóval foglalkoznak a héten a tanulók, akik strandolnak és eveznek is, míg a Zsoldosban az intézményben elérhető összes szakmával megismerkedik az ifjúság különböző szórakoztató és sportprogramokon keresztül. Csongrádon gyakorlati feladatok, kirándulások, játékos foglalkozások várnak az általános iskolásokra.

A jövő héten a HSZC Cseresnyés Kollégiumban lesz tábor a 3D-nyomtatás és programozás témájában, majd később a Kalmár Zsigmond Szakképző Iskolában, az Eötvös József Technikumban, valamint a makói Návay Lajos Technikumban lesz táboroztatás. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában