Helyi közélet

2024.06.21. 08:00

Nagy Szabolcs: stúdióból a polgármesteri székbe

Nagy Szabolcs kollégánk újságíróként nagyon sok polgármestert faggatott az elmúlt években, most viszont fordult a kocka: mi kértünk tőle interjút abból az apropóból, hogy megválasztották Ambrózfalva első emberének. Azt mondta, szeretné szülőfaluját felrázni, visszaadni az ott élők elveszett hitét, az önkormányzat több tízmilliós adóssága pedig szerinte nem kezelhetetlen probléma.

Szabó Imre

Nagy Szabolcs Kiszombor jegyzőjét, Gács Zoltánt kérdezi a makói televízió riportereként. Fotó: Makói Városi Televízió

– A falut ismerem, mint a tenyeremet, a kommunikációhoz értek, így bizakodom. Készülök az új feladatra – nyilatkozta a Délmagyarországnak – ahol a neve eddig olykor szerzőként volt olvashatóAmbrózfalva új polgármestere, Nagy Szabolcs.

Öt éve egyszer már próbálkozott a polgármester-jelöltséggel Ambrózfalván – akkor mindössze kilenc szavazattal maradt alul. Az eredményt akkor elfogadta és átmenetileg hátat fordított a helyi közéletnek, mondván, dolgozzanak nyugodtan azok, akik bizalmat kaptak. Azért vállalta most újra a megmérettetést, mert a faluban már egy-másfél év után is sokan keresték meg azzal, hogy csalódottak. Bár a külső szemlélő számára úgy tűnik, az önkormányzat több tízmilliós pénzügyi botránya vezetett a váltáshoz, szerinte ezen kívül is voltak problémák. Most meggyőző fölénnyel nyert. A hivatalban lévő polgármester eddig nem gratulált neki, bár még nem találkoztak a voksolás óta. 

Fotó: Szabó Imre 

– Szeretném a községet felrázni az apátiából, visszaadni az ott élők elveszett hitét – ezt tekinti polgármesterként a legfőbb céljának.

Munkáját könnyíti majd, hogy a térség polgármestereit már ismeri személyesen, illetve hogy újságíróként volt rálátása az önkormányzatok munkájára. A helyi képviselő-testület két új és két régi tagjával ugyancsak beszélt már – szándéka szerint megosztja majd velük a munkát. A legfontosabb természetesen az adósságrendezés lesz, ám ezzel együtt sem látja reménytelennek a település helyzetét.

– Nem bántam volna, ha nem kell megismernem az erre vonatkozó jogszabályokat, de az élet mást hozott – jegyezte meg. Hozzátette azonban, hogy közvetlen közelről látta, hogyan állt fel a közelmúltban egy nagyon hasonló helyzetből Csanádpalota. A receptet tehát ismeri, és már most is sokan segítséget ígértek neki a megoldásban. 

Névjegy

Nagy Szabolcs 1983-ban született. A húszas évei elejéig Ambrózfalván élt: a középiskolát Makón végezte, de miután nem vették fel az egyetemre elsőre, egy évig a falu teleházában dolgozott. A Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán kapott művelődésszervező diplomát média szakirányon. Szegeden egy ideig ottani helyi médiumoknál dolgozott, majd az Echo Tv dél-alföldi tudósítója lett. 2017 végén visszaköltözött Ambrózfalvára és a Makó Híradó munkatársa lett, onnan pedig a makói önkormányzathoz került. Most a városi tévé képernyőjén láthatják a nézők – várhatóan őszig. Tervei szerint főállású polgármester lesz.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában