Helyi közélet

2024.06.28. 14:00

Mi történt a makói gyepmesteri telepen?

A makói gyepmester szerint személyes bosszúból elkövetett rágalmazás, amit a közösségi oldalakon állítanak róla - nem bántalmaz állatokat. A poszt szerzője állítása szerint feljelentést tett.

Szabó Imre

Fotó: Szabó Imre

Több makói témájú közösségi oldalon megtalálható egy rövid videó, amelyen az látható, hogy a makói gyepmesteri telep udvarán valaki pórázon vonszol egy kisebb termetű állatot, feltehetőleg macskát, illetve a bejegyzés mellé tett fotó, amin egy kutya teteme látható. A bejegyzés szerzője szerint a felvételek azt igazolják, hogy a telepen bántalmazzák az állatokat, és emiatt „a feljelentés megtörtént”. A bejegyzést a neve alapján alighanem ugyanaz a személy osztotta meg, aki lapunknak elküldte egy magánnyomozói vizsgálat összefoglalóját. E szerint ugyan nem igazolódott be, hogy a gyepmesteri telepre bevitt állatok közül elpusztították volna valamelyiket, bántalmazásuk azonban előfordulhatott. 

 Fejes Imre a gyepmesteri telep előtt tartott sajtótájékoztatót. Fotó: Szabó Imre

A küldemény feladójától szerettünk volna további információkat kérni, de megkeresésünkre nem reagált. A vármegyei rendőr-főkapitányságon pedig érdeklődtünk, történt-e feljelentés ilyen ügyben. A válasz szerint „az üggyel kapcsolatban az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvény értelmében adatvédelmi okok miatt nem áll módunkban információt adni.” 

A gyepmester, Fejes Imre a történtek miatt pénteken délelőtt sajtótájékoztatót tartott. A macska esetével kapcsolatban azt mondta, mivel ez már közel két hónapja történt, nem emlékszik pontosan a befogás és a telepre szállítás körülményeire. Az állat egyébként állítása szerint sérülései miatt elpusztult. A kutyáról pedig azt mondta, azért pusztult el, mert kiszabadult a kennelből és kirágta a rágcsálóirtós dobozt.

Fejes Imre a feljelentésről szóló állításról lapunktól értesült. Szerinte az ügy egy vásárhelyi állattartó személyes bosszúja, akitől a közelmúltban 54 szörnyű körülmények között tartott kutyát foglaltak le.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában