Helyi közélet

2024.06.10. 15:24

Kisteleki járás – meglepetés nélkül

Imre Péter Géza

A kisteleki Nagy Sándor folytathatja az 1998-ban megkezdett munkát. Fotó: Imre Péter

Nem a meglepetések napja volt a vasárnap a Kisteleki járásban.

Makra József ópusztaszeri polgármester  63,88 százalékkal nyert Varga Krisztián 36,12 százaléka ellenében. A képviselő-testületet Nagy Gábor, Papp János István, ifj. Makra József, Nagyné Papp Ildikó, Ormándiné Faragó Andrea és Varga Lászlóné alkotja.

A járásban a legnagyobb arányú győzelmet a baksi polgármester, Búza Zsolt jegyzi, 72,02 százalékot ért el, míg az őt követő Heinerné Kecskés Aranka 21,12 százalékot. A képviselői helyeket Lépné Soós Anita, Somogyiné Utasy Ibolya, Kecskeméti Józsefné, Dobos Péter Pál, Mihályné Tóth Margit és Héjjas-Hegedűs Andrea szerezte meg. Továbbra is a gyengébbik nem az erősebb Bakson. 

Fotó: Imre Péter

A legszorosabb küzdelem Kisteleken volt Nagy Sándor polgármester és örök ellenfele, Mészáros Gábor között, előbbi 47,91, utóbbi 42,87 százalékot ért el, ez 5,04 százalék és 173 szavazatkülönbség. A képviselők: Mészáros Gábor, Vass Rozália, Susánszki Benjamin Dominik, Borsik Viktor, Domonics János, Farkasné Pigniczki Katalin, Sejben József és Kunstár Pálné. 

Csengelén is a baksihoz hasonló nagyságú győzelmet aratott a regnáló faluvezető, Tóth Tibor Kormányos Sándor ellen, a százalékok: 72,56 és 27,44. A lakosok képviselőként Törköly Ágnesnek, Tóth Tibornak, Lantos Istvánnak, Csókási Zoltánnak, Sánta Ildikónak és Czibolya Andrásnak szavaztak bizalmat.

Fotó: Imre Péter

A balástyai Ujvári Lászlónak komoly kihívója akadt Kocsisné Benkő Beáta személyében, de végül 55,04:40,66 százalék arányban nyert, a képviselő-testületet pedig Juhász Jenő, Fodor Tamás, Márkus Marianna, Csáki Anita, Péterné Bárkányi Tímea és Becsey Zoltán alkotja. 

Zárjuk a sort Pusztaszerrel, ahol új polgármestert választottak: Máté Gábor nem indult, és az esélyeknek megfelelően a kormánypárti színeket képviselő Ocskó-Almási Anita győzött, 52,02 százalékkal. Képviselő Máté Gábor, Bitó Zsolt, Sági Mihály, Sági Gyöngyi, Katona Mária és Szeri Mihály Attila lett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában