Vásárhelyen az MMM képviselői kerültek be a közgyűlésbe

2024.06.09. 22:14

Ismét Márki-Zay Péter Hódmezővásárhely polgármestere

Elbukta a választást Hódmezővásárhelyen a Fidesz-KDNP. Már kora este látszott, hogy a 2018-ban a polgármesteri székbe került Márki-Zay Péter vezeti a következő 5 évben is Hódmezővásárhelyt, és még a 10 egyéni képviselői mandátumot is behúzták.

Kovács Erika

A közgyűlésben egyéniben Kecskés Fanni, Detki Dávid, Arany-Tóth Katalin, Gyöngyösi Ferenc, Jovány Gyula, Szabó Ferenc, Berényi Károly, Turi Csaba, Fodor Györgyi és Horgos Nóra (MMM) képviselhetik a vásárhelyieket, listán pedig Szél István, Szeibel Máté, Botkáné Kovács Henriett és Nagy Enikő Diána (Fidesz-KDNP) került be a testületbe.

Márki-Zay Péter és az MMM képviselőjelöltjei a VUK sörözőben tartották az eredményvárót. Márki-Zay Péter bejelentette, hogy jelentős fölénnyel nyert. Megköszönte a szavazók részvételét, úgy fogalmazott, sikerült megvédeniük a szabadság városát.

Grezsa István lapunknak azt mondta, a kampányban jó ajánlatot adtak a városnak, a fő politikai ellenfelük programot nem hirdetett, de gyűlölködött és ingyen etette, itatta az embereket, úgy látszik ezzel Vásárhelyen választást lehet nyerni.

Mártélyon nyert az időközi választáson polgármesterré választott Ambrus István (Fidesz-KDNP), Székkutason pedig a Szél István által a választók figyelmébe ajánlott Szabó Emese (Fidesz-KDNP), aki 10 éve képviselőként, illetve kulturális tanácsnokként vett részt a településvezetésben. Mindszenten pedig jelentős fölénnyel nyert Gémes László, a volt szegvári polgármester, aki 5 éve Szentesen indult és vesztett, 2019-től a vármegyei közgyűlés elnökeként tevékenykedett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában