Helyi közélet

2024.06.09. 22:51

Ismét Botka László lett Szeged polgármestere

Újraválasztották vasárnap szegeden Botka Lászlót, aki így újabb öt évig lehet a város polgármestere. A második helyen Fülöp László, a Fidesz-KDNP jelöltje, a harmadikon pedig Tímár Tamás, a Mi Hazánk jelöltje végzett. Botka Lászlóéknak a szegedi közgyűlésben is többségük lett.

Suki Zoltán

Fotó: Karnok Csaba

Nem sokkal vasárnap este 10 óra előtt bejelentette győzelmét Szegeden Botka László. Az újraválasztott polgármester elmondta, hogy már 22 éve Szeged polgármestere. Hozzátette, hogy most szerinte a szegediek kétharmada szavazott rá. A polgármester azt ígérte, hogy folytatja a városépítő munkát, amit eddig végzett. Botka László a hatodik polgármesteri ciklusát kezdheti Szegeden októberben. Október 1-jére összehívta az új, alakuló közgyűlést. Botka László először országgyűlési képviselő volt, utána lett polgármester.

A második helyet megszerző Fülöp László még az urnazáráskor mondott köszönetet azoknak akik elmentek szavazni. A kormánypárok polgármesterjelöltje azt írta, hogy „köszönöm, hogy a szegediek éltek demokratikus jogukkal és elmentek szavazni, valamint köszönöm minden kollégám odaadó munkáját is.”

A szegedi polgármesterségért versenybe szállt még Joób Márton függetlenként, és Szabó Bálint, az  Itt az Idő Egyesület színeiben. Utóbbi két jelölt közösen sem érte el az öt százalékos szavazati arányt.

A szegedi közgyűlésben is a Botka László-féle Összefogás Szegedért Egyesületnek lett többsége. A 19 egyéni választókerületből 17-et biztosan megnyertek.

A dorozsmai körzetet viszont biztosan hozta a Ruzsa Roland. A Fidesz és a KDNP jelöltje 47,56 százalékkal magabiztosan legyőzte Komjátiné Nagy Jusztinát, és a kutyapártos Málovics Györgyöt.
Ruzsa Roland is megköszönte a szavazóinak a támogatást, és a segítőinek a munkát. Elmondta, hogy folytatni fogja, amit elkezdett Kiskundorozsmán, és Szentmihályon is, és a körzetben élők továbbra is mindenben számíthatnak rá.

A fent leírt eredmények közül egyelőre Ruzsa Rolandé a jogerős. A 5-ös választókerületben nagyon szoros verseny alakult ki a kormánypárti jelölt Nógrádi Tibor, a az Összefogás Szegedért jelöltje, Jávorszky Iván között. Így ott előfordulhat, hogy újra kell számolni a szavazatokat. Arra, hogy az összes eredmény jogerős legyen, még mindenképpen várni kell.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában