Helyi közélet

2024.06.10. 19:18

Hódmezővásárhely: jöhet egy újabb menet a hullámvasúton

Elbukta a választást Hódmezővásárhelyen a Fidesz-KDNP. Már kora este látszott, hogy a 2018-ban a polgármesteri székbe került Márki-Zay Péter vezeti a következő 5 évben is a települést, méghozzá a 10 egyéni képviselői mandátumot is behúzták.

Kovács Erika

Képalá: Márki-Zay Péterék a Vuk sörözőben tartották az eredményvárót.

Fotó: Török János

A közgyűlésben egyéniben Kecskés Fanni, Detki Dávid, Arany-Tóth Katalin, Gyöngyösi Ferenc, Jovány Gyula, Szabó Ferenc, Berényi Károly, Turi Csaba, Fodor Györgyi és Horgos Nóra (Mindenki Magyarországa Mozgalom) képviselhetik a vásárhelyieket, listán pedig Szél István, Szeibel Máté, Botkáné Kovács Henriett és Nagy Enikő Diána (Fidesz-KDNP) került be a testületbe.

Márki-Zay Péter és az MMM képviselőjelöltjei a Vuk sörözőben tartották az eredményvárót. Márki-Zay Péter bejelentette, hogy jelentős fölénnyel nyert. Megköszönte a szavazók részvétlét, úgy fogalmazott, sikerült megvédeniük a szabadság városát. A győzelemmel pedig öt évvel sikerült meghosszabbítania az immáron csak a kőfalon belülre korlátozódott politikai karrierjét.

Grezsa István lapunknak azt mondta, a kampányban jó ajánlatot adtak a városnak, a fő politikai ellenfelük programot nem hirdetett, de gyűlölködött és ingyen etette, itatta az embereket, úgy látszik, ezzel Vásárhelyen választást lehet nyerni.

Mártélyon nyert az időközi választáson polgármesterré választott Ambrus István (Fidesz-KDNP), méghozzá hatalmas fölénnyel, 70,24 százalékkal. A képviselő-testületbe Vacsi Irén, Apró Mária, Pótári Mihály Zsolt, Mátrai-Székely Beáta, Rózsa Szilveszter Róbert és Szöllősi Sándor kerültek be, valamennyien függetlenek.

Székkutason a Szél István által a választók figyelmébe ajánlott Szabó Emese (Fidesz-KDNP) lett a polgármester, 69,59 százalékos támogatottsággal. Szabó Emese 10 éve képviselőként, illetve kulturális tanácsnokként vett részt a településvezetésben. Az új testület tagjai: Rostás Péter, Szakács Zoltán, Bila Miklós, Kőhalmi Attila (mindannyian a Fidesz-KDNP jelöltjei), illetve Varga Viktória és Kaszás Zoltán (mindketten függetlenek).

Mindszentnek is új polgármestere lett, a jelenlegi városvezető, Zsótér Károly nem indult a posztért. A mindszenti szavazók Gémes Lászlót választották meg, aki korábban több cikluson át a szomszédos Szegvárt vezette, 2019-ben pedig a szentesi polgármesteri posztért indult, de vereséget szenvedett. Gémes László az elmúlt 5 évben a Csongrád-Csanád Vármegyei Közgyűlés elnök volt, illetve lesz is októberig. Most Mindszenten indult és nyert, méghozzá hatalmas fölénnyel, 70,35 százalékkal.

A képviselő-testületben csak alig van régi név. Októbertől Kovács Zoltán Géza, Szűcs Béla, Mesina János, Szűcsné Tóth Szilvia, Koczka Gábor, Rácz Árpád, Pálinkó Máté független képviselők és Pálinkó György Vince, a Fidesz-KDNP képviselője alkotják a grémiumot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában