Helyi közélet

2024.06.20. 12:30

Állatbarát címet érdemeltek ki a Csongrád-Csanád vármegyei intézmények

Csaknem félezer oktatási intézmény kapta meg idén az állatbarát címet az Állatorvostudományi Egyetemtől, köztük több vármegyebeli is.

Delmagyar.hu

Fotó: Karnok Csaba / Illusztráció

Az „Állatvédelem gyerekeknek” szerkesztőbizottsága az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi, Jogi, Elemző- és Módszertani Központjának szakmai támogatásával már negyedik alkalommal hirdette meg az állatvédő és állatbarát címek elnyerését célzó pályázatát az oktatási intézmények számára. A pályázatra minden évben olyan intézmények jelentkezését várják, amelyek törekednek arra, hogy beépítsék a felelős állattartást a nevelésbe változatos és kreatív programok segítségével. Idén összesen 492 egyéni pályázat érkezett a kiírásra. Valamennyi pályázó intézmény teljesítette a minimumkövetelményeket, így jogosulttá váltak az „állatbarát” cím használatára egy éven keresztül.

Vármegyénkben Állatbarát Bölcsőde címet kapott a Csanádpalotai Bölcsődei Tagintézmény.

Állatbarát Óvoda lett a Csanádpalota Térségi Napsugár Óvoda és Bölcsőde Többcélú Közös Igazgatású Köznevelési Intézmény és a hozzá tartozó királyhegyesi óvodai, Csongrádról a Bercsényi utcai „Kincskereső” tagóvoda, Hódmezővásárhelyről a Szabadság téri Óvoda, továbbá a Nádor utcai és a Klauzál utcai tagintézmények. A Makói Óvoda, a Mórahalmi Lurkó Világ Óvoda, a Sándorfalvi Pipacs Óvoda, a Szegedi ÓVI Bölcs Utcai Óvodája és a Székkutasi Líbor Ilona Óvoda is megkapta a címet.

Állatbarát Általános Iskola immár a Csanádpalotai Dér István Általános Iskola, a Hódmezővásárhelyi Klauzál Gábor Általános Iskola, a Szegedi Gregor József Általános Iskola, szintén a vármegyeszékhelyről a Madách iskola és a Juhász Gyula is.

Állatbarát Gyógypedagógiai Intézményi cím birtokosa immár a Kozmutza Flóra Intézmény is.

Az Állatbarát Középiskola címet vármegyénkből a Szegedi Városi Kollégium Janikovszky Éva Tagintézménye érdemelte ki.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában