A választás előtti utolsó hétvégén hirtelen sörfesztivált rendez Vásárhely

2024.05.09. 19:19

Önkormányzati pénzből rúgja be Márki-Zay Péter a nyarat a kampány finisében

Csütörtökön délután jelentette be Márki-Zay Péter polgármester és Gyöngyösi Ferenc alpolgármester, hogy a kampányidőszak finisében háromnapos sörfesztivált rendez az önkormányzat. A Facebookon már meghirdetett eseményt a „Berúgjuk a nyarat” szlogennel hirdetik.

Kovács Erika

Sörfesztivállal rúgja be a nyarat a Márki-Zay Péter vezette önkormányzat. Véletlen, hogy éppen a választás előtti utolsó hétvégén rendezik meg? Képünk illusztráció.

Forrás: Shutterstock

Márki-Zay Péter a videóban azt mondta, a Kossuth teret nem hagyták elrondítani.

 Ide nem jöhet betonkönyvtár, nem lehet 300 férőhelyes parkoló, itt zöldítünk, visszahódítunk a szürke beton térkőből és megőrizzük a főtér történelmi arculatát

 – mondta. A „visszahódítás” egyébként már működik. Lapunk többször is megírta, hogy a befuccsolt, szinte felbonthatatlan szerződésű belváros-rekonstrukció Sarokház előtti építési területét már belepte a gaz.

Gyöngyösi Ferenc kultúráért felelős alpolgármester sorolta fel a sörfesztivál programjait, amelyet, a helyhatósági választás előtti utolsó hétvégén rendeznek meg.

 Háromnapos lesz a sörfesztivál, május 31-étől június 2-áig tart. Lesznek kézműves és gyári sörök és rengeteg program, igyekeztünk minden korosztálynak kedvezni. Pénteken a fő attrakciónk a Road zenekar lesz, szombaton a Beton.Hofi a sztárvendég. Vasárnap Boban Markovic koncerttel várjuk az érdeklődőket 

– mondta.

Forrás: Hódmezővásárhely Város gyorshír szolgálata 

Márki-Zay Péter a vásárhelyiek figyelmébe ajánlotta az arra az időszakra már elkészülő pavilonkávézót, amelyet a vásárhelyiek egy része csak „budibüfének” nevez.

 A sörfesztiválon, bár működni még nem fog, de meg lehet tekinteni a pavilonkávézót. Örülök, hogy a tájseb, ami évtizedek óta elrondította a teret, az most eltűnt és a helyén kis ékszerdoboz épült. Emellett fel lehet majd menni a városháza tornyába is, éjszakai csoportokat is szervezünk

 – jelentette be a polgármester.

A vásárhelyi önkormányzat a kampány évében látványosan költ programokra. Emlékezetes volt március 15-e, ahol az elmúlt 6 évben soha nem látott programdús ünnepet szerveztek koncertekkel, a város pénzén szervezett rendezvényen Márki-Zay Péter félórás kampánybeszédet mondott. A Szabó Magda Kamaraszínház is a semmiből tűnt fel márciusban, és első körben a választásig tart.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában