Saját forrásból, nettó 13,8 millió forintból vásárolták meg az épületet

2024.05.31. 08:00

Megvette a nagymágocsi önkormányzat a takarék épületét

Megvásárolta a nagymágocsi önkormányzat a takarékszövetkezet üresen álló épültét, mert oda szeretné költöztetni a jelenleg egy régi, sokkal rosszabb körülmények között üzemelő gyógyszertárat.

Kovács Erika

A takarékszövetkezet épültében már régen nincs banki szolgáltatás. Fotó: Kovács Erika

– A bezárt takarékszövetkezet épülete a bankok átszervezés után az MBH Zrt. tulajdonába került. Nagymágocs önkormányzata az ingatlanra már egy éve vételi ajánlatot adott, amelyet az MBH Zrt. elfogadott, de a bankon belüli átszervezések és az ingatlankezelői cégek változásai mindig megakasztották az ügymenetet – tudtuk meg Szebellédi Endrétől, Nagymágocs polgármesterétől.

Miután letisztult az MBH Zrt. ingatlankezelőjének belső szervezete, aláírták a szerződést, vagyis a település központjában, a Szentesi úton lévő épület a nagymágocsi önkormányzata tulajdonába került.

– Az ingatlant önerőből vásároltuk meg, 13,8 millió forint plusz áfa összegben, ami tartalmazza a beépített és ingó bútorzatot is. Ez az eredmény a felelős önkormányzati gazdálkodás és Nagymágocs lakosságának együttes teljesítménye – értékelte Szebellédi Endre, hozzátéve, már csak az MFB pont alóli kötelezettségtől kell az ingatlant „megszabadítani”, és átköltözhet a gyógyszertár az épületbe.

Amíg ez az adminisztrációs terhet megszüntetik, elvégzik szükséges felújításokat, például a falazat repedéseit kijavítják, az alapot pedig megerősítik. 

A bankautomata üzemeltetésére szerződést kötöttek, így az a helyén marad. Arra is ígértet kapott az önkormányzat a pénzintézettól, hogy egy olyan új automatát telepítenek, amelybe a pénzfelvétel mellett lehet befizetni is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában