2024.04.23. 17:29
Aranyérmek a hetvenedik születésnapra
Hét évtizede áll a környék kereskedelmének és vendéglátásának szolgálatában a Szegedi SZC Krúdy Gyula Szakképző Iskola. A jubileumhoz kapcsolódva szakmatörténeti kiállítással és a múltbéli trendeket a modern gasztronómiával szembeállító állófogadással ünnepeltek, illetve a diákok szakmai sikerei jelentették a legszebb ajándékot.
Hét évtizedes fennállását ünnepelte az intézmény. Fotó: SZSZC Krúdy Gyula Szakképző Iskola
A hét évtized előtt tisztelgő programon délelőtt még a diákoké volt, akik csaknem két tucat programból válogathattak, amelyek nem csak a szórakozást, hanem az egészségnevelést is szolgálták. Délutánra érkeztek az intézmény korábbi dolgozói, a duális partnerek és a fenntartó képviselői.
Nem vagyunk mások, mint folytatásai a régi időnek, a lábnyomok továbbmennek ugyanazon az úton, jó szem kell hozzá, hogy megláthassa valaki, hol végződik az egyik nemzedék lábnyoma, és hol folytatódik az új nemzedéké
– idézte köszöntőjében Krúdy Gyula gondolatait az SZSZC Krúdy Gyula Szakképző Iskola igazgatója, Elek Sándor.
Az évfordulós megemlékezés az online térre is kiterjedt. A közösségi oldalakon emlékek és köszöntések követték egymást. Ez olyan tömegeket mozgatott meg, amely minden előzetes várakozást felülmúlt, hiszen volt olyan bejegyzés, amely a százezres megtekintést is túllépte.
Születésnap nincs ajándék nélkül. Az igazi ajándékot az iskola tanulói és szakoktatói szállították Szolnokról, a XVII. Pelikán Kupa Országos Gasztronómiai Versenyről. Lóky Anna 12.v osztályos vendégtéri szaktechnikus tanuló ezüstérmet kapott, felkészítője Mészáros Tamás volt. Lekes Maja és Figura Izabella 12.c cukrász szaktechnikus tanulók csapatban indultak a versenyen, munkájukat aranyéremmel jutalmazta az országosan és nemzetközileg is elismert zsűri. Tiszavirágzás fantázianevű dísztortájuk megvalósításában az iskola egyik duális partnere, Romicsné Domokos Mónika, a Tündérkert Cukrászda tulajdonosa mentorálta a diákokat. Horváth Zsófia 2/14.sza-cu cukrász szaktechnikus tanuló alkotásait aranyéremmel jutalmazták, és az abszolút győztesnek járó Pelikán Kupát is neki ítélték. Zsófit gyakorlati helyén Benczúr Sándor, a hódmezővásárhelyi Marcipán Cukrászda tulajdonosa segítette. A cukrász szaktechnikus tanulók iskolai felkészülését Csanádiné Retkovszki Edit irányította.