Az ellenzéki pártok kifelé a kormányt hibáztatják, a belső kommunikációban a polgármestert teszik felelőssé

2024.02.21. 10:18

Herczeg Sándor: Ha Márki-Zay Pétert lesz újra a polgármester, a város sorsa megpecsételődik

Hódmezővásárhely jövőjéről, június 9-e tétjéről írt a közösségi oldalán Herczeg Sándor politológus annak kapcsán, hogy az Állami Számvevőszék 520 millió forintra büntette meg a hatpárti ellenzéki összefogás pártjait. Komoly pénzbírságot kapott a DK, a Jobbik, a Momentum, az MSZP, az LMP és a Párbeszéd.

Kovács Erika

Herczeg Sándor szerint Ha Márki-Zay Péter lesz június 10-én is a város polgármestere, akkor nem lesz egyetlen magyarországi párt sem, amely támogatja. Archív fotó: Török János

Fotó: Török János

Herczeg Sándor szerint az ellenzéki összefogás pártjai nyilvánosan a kormányt hibáztatják, a belső kommunikációban azonban Márki-Zay Pétert teszik felelőssé, akinek leleplező mondatait az Állami Számvevőszék is idézte: 

Az összes pénz bement egy nagy zsákba, egy számlára, és abból mentek a kifizetések….

– ez csak egy idézet Márki-Zaytól.

Herczeg Sándor politológus úgy látja, a történtek hatással lesznek a helyi önkormányzati választásra is. 

 Ha Márki-Zay Péter lesz június 10-én is a város polgármestere, akkor nem lesz egyetlen magyarországi párt sem, amely támogatni fogja. Teljesen egyedül, szövetségesek nélkül marad – és tök mindegy ki lesz kormányon 2026-tól. Olyan polgármester lesz, aki mögül nem pusztán azonnal kifarolt mindenki tavalyelőtt tavasszal, hanem aki miatt most 520 millió forint büntetés befizetésén osztozhat hat ellenzéki párt

 – fogalmazott.

A vásárhelyi politológus kifejtette, ha egy megyei jogú város polgármestere politikai szövetséges és támogató nélkül marad, akkor az általa képviselt város is és akkor Hódmezővásárhely sorsa végképp megpecsételődik: nem csak a kormánypárti, hanem az ellenzéki városlakók számára is. Ez a választás tétje.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában