Nem született meglepetés, Lajos Tibor lett a Kapcsolat Központ főigazgatója

2023.12.19. 16:10

Nem asszisztáltak a bohózathoz a képviselők - Fotók

Rendkívüli közgyűlésen választották meg a január 1-jétől felálló új, Hódmezővásárhelyi Kapcsolat Központ főigazgatóját. Nem volt meglepetés a nyertes személye, hiszen Márki-Zay Péter már októberben bejelentette, hogy a létrehozandó intézmény vezetőjének Lajos Tibort szánják.

Kovács Erika

A közgyűlés zárt ajtók mögötti döntése nem okozott meglepetést. Márki-Zay Péter már októberben bejelentette, hogy Lajos Tibort szánják főigazgatónak. Így is lett. Fotó: Török János

Sebtében hívta össze Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere kedd délelőttre a rendkívüli közgyűlést, a város honlapjára is csak hétfőn estefelé kerültek ki az előterjesztések.

Másodjára futottak neki a vezetőválasztásnak

A rendkívüli közgyűlés fő apropója az volt, hogy gyorsan meg kellett választani a január 1-jétől működő Hódmezővásárhelyi Kapcsolat Központ (HKK) főigazgatóját. A vezetőválasztás a múlt csütörtöki, rendes közgyűlésen már szerepelt, akkor meghallgatták a két jelöltet is, csakhogy nem volt annyi képviselő, mint ahány szavazat kellett volna a minősített többséghez, hogy egyiküket kinevezhessék. A maratonira nyúlt csütörtöki közgyűlésről ugyanis szépen „elszivárogtak” a képviselők. Így a keddi, rendkívüli ülésre tolódott a döntés, amin a fideszes képviselők nem vettek részt.

Cseri Tamás a hivatalos közösségi oldalán azt írta, olvad a többség a kapitány mögül. „A novemberi közmeghallgatást decemberben meg kellett ismételni, mivel Márki-Zay képtelen volt annyi képviselőjét munkára bírni, amennyivel határozatképes lehetett volna a közmeghallgatás első próbálkozásra. Ma pedig azért kell összehívni egy újabb rendkívüli közgyűlést, mert a decemberi rendes közgyűlésen megint nem volt elég képviselője egy városi vezető kinevezéséhez.” – írta. Cseri Tamás a Promenád24-nek azt is nyilatkozta, azért nem mentek el a közgyűlésre, mert „a Fidesz-KDNP ehhez a bohózathoz nem akart asszisztálni”. 

Október óta tudni lehetett, ki lesz a főigazgató

A keddi rendkívüli közgyűlésen, ami rendhagyó módon zárt üléssel kezdődött, végül nem született meglepetés, a két aspiráns közül Lajos Tibort választották meg 5 évre. Hogy ez így lesz, erre akár mérget is vettünk volna, hiszen Márki-Zay Péter október 10-én, vagyis még jóval a pályázat kiírása előtt, a Kovács-Küry Időskorúak Otthonában megrendezett állománygyűlésen jelentette be, hogy a kistérségi társulásból való kilépés miatt új intézményt hoznak létre, aminek élére főigazgatónak Lajos Tibort javasolja a városvezetés, aki néhány héttel korábban került a nyugdíjas lakópark élére. Lajos Tibor azon az állománygyűlésen be is mutatkozott a dolgozóknak és elmondta, hogy „az elmúlt 40 évben szociális ellátórendszerekben dolgozva szerzett elegendő tapasztalatot ahhoz, hogy hatékonnyá tudja tenni a munkát és kevesebb nagyon fáradt arcot lásson majd a dolgozók között” – írta októberben a város gyorshír szolgálata.

Algyőről érkezett az új vezető

Lajos Tibor tehát jelenleg, az év utolsó napjáig, a nyugdíjas lakóparkot vezeti. Algyőről került oda, a szintén Algyőről érkezett Katona Antal, a Hódmezővásárhelyi Működtető és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója „hozta” Vásárhelyre. Lajos Tibor éppen a legrosszabbkor csöppent bele a vásárhelyi intézményrendszerbe. Még betanuló vezető volt a Nyugdíjas Lakóparkban a szülési szabadságra készülő vezető mellett, amikor kiderült, hogy az egyik lakó napokig hevert holtan az egyébként 24 órás nővérfelügyelettel és portaszolgálattal rendelkező lakóparki lakásában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában