Megválasztották Magyarország legjobb ételét

2023.03.19. 14:00

Arany minősítést ért el a mórahalmi csapat

A Szemendrey Zsuzsanna, Bogdán Péter Ne szólj be a csuszára! nevű párosa Arany minősítést és az Agrárminisztérium különdíját hozta haza a szombaton Felcsúton megrendezett  Magyarország étele 2023 szakácsversenyről.

A.T.J.

A felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskolában rendezték a Magyarország étele 2023 szakácsversenyt. Fotó: MTI/Mónus Márton

Peti és Zsuzsi fantasztikus csapatjátékos, mindketten heteken át keményen dolgoztak, hogy a versenyen indulhassak. Nagyon nagy dolog volt bejutni az országos döntőbe, de az Arany minősítés és az Agrárminisztérium különdíja kivételes, fantasztikus eredmény. Nagyon magasra tették a lécet a Vanilla csapatában, s itt van számunkra a kihívás, hogy az iskolában folyó szakmai munkát egyre magasabb színvonalon végezzük. Olyan partnerrel, mint a Vanilla ez menni is fog 

– mondta a a Magyarország étele 2023 szakácsverseny szombat délutáni eredményhirdetése után Angyalné Kovács Anikó, a Szegedi SZC Tóth János Szakképző Iskola és Szilágyi Mihály Kollégium igazgatója.

Karnok Csaba
Heteken, hónapokon át tökéletesítette az ételt a mórahalmi Vanilla étterem csapata, Szemendrey Zsuzsanna és Bogdán Péter. Arany minősítést ért a zöldfűszeres sertés mousseline-be ölelt sertésnyak. Archív Fotó: Karnok Csaba

A mórahalmi Vanilla étterem csapata, Szemendrey Zsuzsanna, Bogdán Péter zöldfűszeres sertés mousseline-be ölelt sertésnyak, sült puliszka, túrós csusza, kápia mártás, hagyma csipke menüsora Arany minősítést kapott és az Agrárminisztérium különdíját is elhozták. Péter a verseny egyetlen diák résztvevője volt. Zsuzsanna és Péter hónapokon át készült a megmérettetésre. A döntőn négy órájuk volt az előre megadott alapanyagokból elkészíteni a 20 adag ételt, ezért ezért nagyon pontos és szigorú időbeosztás mellett tréningeztek a verseny döntőjére. A páros folyamatosan azon dolgozott, hogy hogy minimális változtatásokkal folyamatosan tökéletesítse az ételt.

Korábban megírtuk, hogy az ételek megalkotása során fontos volt a tradíció, a regionális hazai alapanyagok megjelenése, kötelezően használandó elem volt a kiváló minőségű sertéshús, a vaj, valamint egy bármely, Magyarországról származó öko- vagy hazai védjegyes termék.

Magyarország étele 2023

Kiskunsági préselt malacarc elnevezésű ételével a fülöpszállási Kígyósi Csárda Székekpuszta Ifjai nevű csapata nyerte a Magyarország étele 2023 szakácsversenyt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában