Szeged egyik legszebb utcája lehetne

2022.10.19. 20:40

Rendbe tennék a Gogol utcát

A Gogol utca rekonstrukciójának tervezésére írt ki pályázatot a szegedi önkormányzat, amire a jövő hónap közepéig lehet jelentkezni. A feladat összetett, a geodéziai munkáktól a közművek engedélyeztetési terveinek beszerzésén át a térfigyelő kamerarendszer megtervezéséig tart.

Suki Zoltán

Jelenleg szinte balesetveszélyes a Gogol utcai járda. Fotó: Sándor Judit / MW

Szeged egyik legszebb utcája lehetne a Gogol utca, ha nem lenne olyan ramaty állapotban, mint amilyenben jelenleg van. Erre jöhetett rá a szegedi önkormányzat, amikor korábban kiírta az utca rekonstrukciójának tervezéséről szóló pályázatot. A jelentkező cégeknek a jövő hónap közepéig kell beadni a pályázatukat, aminek számtalan dolgot tartalmaznia kell. Először is fel kell mérni a geodétáknak a jelenlegi állapotot, amit fényképekkel kell dokumentálni. Be kell szerezni a talajmechanikai szakvéleményt és a közművekről is egyeztetni kell. Mindenképp be kell adni egy látványtervet, és tervezni kell egy térfigyelő kamerahálózatot is. Vagyis, ha lesz nyertes pályázó, akkor a tervek elkészülhetnek, de a tényleges munka közel sem biztos, hogy gyorsan elindul, figyelembe véve, hogy az önkormányzat mindenhol megszorításokat vezet be az energiaválság miatt.

Ha lesz uniós pénz, akkor lehet a tervezett beruházásból valami, legalábbis a városfejlesztési alpolgármester szerint. Nagy Sándor közösségi oldalán írta korábban, hogy készülnek arra, hogy ha lesz megállapodás az EU-val, el tudják indítani a fejlesztéseket.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában