Makó

2022.10.19. 12:23

Közös nyilatkozatban ítélik el a szankciókat a kistérség polgármesterei

A makói kistérség polgármesterei Farkas Éva Erzsébet makói polgármester kezdeményezésére írták alá szerdán azt a közös nyilatkozatot, amelyben kiállnak a Szita-levélben foglaltak mellett.

Munkatársunktól

Tizenöt település polgármestere szignózta az Európai Bizottság elnökének elküldendő nyilatkozatot. Fotó: Kormos Tamás

Szerdán a makói polgármesteri hivatalban írták alá a makói kistérség polgármesterei Farkas Éva Erzsébet makói polgármester kezdeményezésére azt a közös nyilatkozatot, amelyben kiállnak a Szita-levélben foglaltak mellett. Vagyis elítélik az uniós elhibázott szankciókat – adta hírül a promenad24.hu. 

A közös nyilatkozatban egyebek mellett ez olvasható: "Polgármesterként egyik legfőbb feladatunk, hogy biztonságot és kiszámíthatóságot biztosítsunk a településeink lakosságának, ám eközben azt látjuk, hogy az Európai Unió háborúra adott válasza csak kiszolgáltatottá teszi gazdaságunkat az elszabadult piacoknak. (...) Kiállunk amellett, hogy az Európai Uniónak változtatnia kell a gazdaságot recesszióba taszító szankciós politikáján, és biztosítania kell a magyarok számára a válság kezeléséhez szükséges helyreállítási és felzárkózási forrásokat.

Makó, Ambrózfalva, Apátfalva, Csanádalberti, Csanádpalota, Földeák, Királyhegyes, Kiszombor, Kövegy, Magyarcsanád, Maroslele, Nagyér, Nagylak, Óföldeák, Pitvaros település polgármestereként egyetértek az Európai Bizottság elnökének, Ursula von der Leyen asszonynak írt levél tartalmával, és támogatom a benne foglaltakat!" – áll a közleményben. A promenad 24.hu cikke szerint a polgármesterek külön-külön is megküldik a támogató nyilatkozatukat a kaposvári polgármesternek. A szerdán aláírt dokumentumot postázták neki.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában