Hódmezővásárhely

2022.09.21. 18:47

Társadalmi felelősségvállalás: felújították a református óvoda második mosdóját - fotók

A Villeroy & Boch a társadalmi felelősségvállalás jegyében segíti a vásárhelyi gyermekintézményeket.

Kovács Erika

Újabb óvodai mosdót újított fel a Villeroy & Boch Magyarország Kft., a város legnagyobb foglalkoztatója Hódmezővásárhelyen. 

Még 2016-ban indította el a cég a társadalmi felelősségvállalási programját. Az első óvoda, amelynek megújították a vizesblokkját, a Malom utcai volt. A második óvodát, a Szeremley Sámuel Református Óvodát, még az azóta elhunyt Almási István polgármesterrel választották ki. A vállaláshoz még 2020-ban szerettek volna hozzálátni, de a pandémia miatt ez elmaradt, így tavaly készült el az első vizesblokk, most pedig a második.

Az átadóünnepségen Hideg Gábor, a Villeroy & Boch ügyvezetője elmondta, a mögöttünk lévő időszak nem volt könnyű a cég életében. A pandémia miatt a fő hangsúly az egészségvédelemre helyeződött, emellett a termeléskiesés és a piac visszaesése is rontotta a helyzetüket. 

Tavaly azonban covid ide, covid oda, elkezdtük a munkát. Elkészült az első blokk. Az idei esztendőben pedig az energiahelyzet jelent problémát, amiben cégünk kiemelten érintett. Annak nagyon örülünk, hogy folytatni tudtuk ezt a projektet. Nagy boldogság, amikor látjuk, hogy a gyerekek mennyire örülnek az új mosdóknak

 – emelte ki az ügyvezető. Megígérte, hogy jövőre az intézmény harmadik vizesblokkját is felújítják, hogy ezt követően melyik óvoda következik, ezt az önkormányzattal közösen választják majd ki. 

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere szép gesztusnak nevezte, hogy a porcelángyár nemcsak munkát ad a helyieknek, hanem a dolgozók, a városlakók gyermekeinek jólétét, kényelmét is szem előtt tartja. 

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában