Király lett a derekegyházi polgármesterből

2022.07.07. 16:17

Elkezdődött a palacsintafesztivál, 60 órán keresztül sütik a finomságot - Galéria

Kovács Erika

Palacsintás király lett Derekegyház polgármestere, a felesége pedig palacsintás királyné. A falu népe ajándékokkal járult a felséges pár trónjához, miközben a két udvari bolond fergeteges hangulatot csinált. Derekegyházon csütörtökön elkezdődött a 15. palacsintafesztivál.

Szabó Istvánt a derekegyháziak már ötször választották polgármesterré, most pedig korona is került a fejére. Ő lett a palacsintás király az Örökzöld Nyugdíjas Klub, a Bárdos János Népdalkör, illetve a község lakosainak közreműködésével előadott, azonos című, természetesen derekegyháziasított mesejátékban, ami rögtönzésen alapult.

Drága jó népem! Nagyon örülök annak, hogy ilyen jó emberek a derekegyháziak! Köszönjük, hogy itt vagytok velünk. Kívánom, hogy érezzétek olyan jól magatokat egész héten, mint ahogy most. A palacsinta mellett valószínűleg lesz egy kis pálinka is, ami ebben segít. Szerencsére a jó Isten elvitte tőlünk a nagy meleget, reméljük, hogy így marad a hétvégén is. Ha egy fesztivál ilyen jól kezdődik, a végén is biztos ilyen jó lesz! – mondta köszöntőjében a palacsintás király, akinek nem volt egyszerű dolga a kevésbé kánikulai időben sem, mert népe vastag harisnyát, biciklis nadrágot, selyeminget és prémes palástot is adott rá, no meg homlokgyöngyöztető koronát.

Derekegyházon a palacsintást királyt illette meg az első palacsinta joga. Az udvari bolondok elintézték, hogy az egyikben csípős lecsó, a másikban főtt csirkeláb, a harmadikban pedig egy méregerős paprika legyen a töltelék. A király ezért hajdúk után kiáltott, de azok pont nem értek rá. Így kezdődött a derekegyházi palacsintafesztivál, ami vasárnapig tart. A palacsintát 60 órán keresztül sütik non stop és rengeteg kulturális programmal, koncerttel is várják az érdeklődőket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában