Hódmezővásárhely

2021.07.05. 15:49

Felújították a mászófalat Vásárhelyen

Címkék#mászófal

Leszedték és átmosták a közel háromszáz fogást a vásárhelyi Szíriusz téri bolygós játszótér mászófaláról, a lekopott, összefirkált falat pedig teljesen újrafestették.

Újraavatták a bolygós játszótér mászófalát. Fotó: Tábori Szilvia

Fotó: Tábori Szilvia

A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ melletti felületet 2016-os működése óta most először renoválták, ráfért a pályázati forrásból finanszírozott felújítás. Ahogy Bereczky Bence közösségfejlesztő elmondta: rengeteg fogást lefeszegettek, hamutálnak használták, vagy éppen azzal bontottak sörösüveget, a kékre festett falat pedig mindenféle üzenet csúfította.

Újraavatták a bolygós játszótér mászófalát.
Fotó: Tábori Szilvia

Kialakítása óta nem tartották karban a kültéri mászófalat, így ráfért a felújítás. Most a teljes falfelületet UV-álló festék borítja. A rongálás ellen úgy védekeznek, hogy várhatóan visszakapcsolják a téren a közvilágítást. Szombaton versennyel egybekötött újraátadást tartottak a színes placcon. A gyerekek szabadon próbálgathatták a biztonságos felületet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában