Helyi közélet

2021.02.01. 09:09

Oklevelet kapott az életmentő rendőr

Főkapitányi elismerést kapott pénteken Keller Csaba Tamás rendőr zászlós a Kárpát-medencei Vitézi Rendtől, amiért tavaly októberben kimentett egy fiatal férfit a Tiszából.

K. A. R.

20201229 Szeged Keller Csaba Tamás rendőr kimentett egy férfit a Tiszából. Fotó: Frank Yvette FY Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

A Szegedi Rendőrkapitányság előtt megtartott átadón Pintér István, a rend megyénkért felelős törzskapitánya elmondta, a magyar rendőrség a közrendért, a közbiztonságért dolgozva a határon és a járványhelyzetben is a magyar emberek érdekeit védi. Ennek kiemelkedő példája volt Keller Csaba Tamás tette – jegyezte meg.

Keller Csaba Tamás rendőr kimentett egy férfit a Tiszából.
Fotó: Frank Yvette

A rendőr elmondta, jó érzés számára, hogy megköszönték és elismerték a munkáját, de fontosnak tartja megemlíteni, hogy egy civillel közösen mentette meg a férfi életét. Hozzátette, egyáltalán nem számított arra, hogy oklevélben részesül.

Mint ismert, a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitánysághoz október 23-án érkezett a bejelentés arról, hogy egy személy sodródik a Tisza folyóban. A bejelentést követően a terület körzeti megbízottja, Keller Csaba Tamás azonnal a helyszínre sietett, és egy éppen ott tartózkodó állampolgár segítségével sikeresen kiemelte a bajba jutott férfit a vízből, akit ezután a mentők kórházba szállítottak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában