A technológiától nem kell félni

2020.12.18. 19:01

A jelen és a jövő találkozik a Cseresnyésben 

A technológia mindenkié jelmondattal adták át online közvetítéssel december 18-án a HSZC Cseresnyés Kollégiumban az ország hatvan digitális közösségi alkotóműhelyeinek egyikét.

T. Sz.

A Digitális Közösségi Alkotóműhely ötvözi a hagyományos szakmákat a legújabb technológiával. Fotó: HSZC Cseresnyés Kollégium

A modern eszközökkel felszerelt teremben a pedagógusok már hatvan órán át ismerkedtek 3D-s nyomtatással, a lézervágással és -tervezéssel, majd hamarosan tematikus szakköröket, foglalkozásokat indítanak.

A Digitális Közösségi Alkotóműhely ötvözi a hagyományos szakmákat a legújabb technológiával. Fotó: HSZC Cseresnyés Kollégium

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum több, mint 450 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a szakképzésben tanulók támogatására, a végzettség nélküli iskolaelhagyás csökkentésére és az alapkészségek fejlesztésére. A 2017. decemberben kezdődött projekt egyik hangsúlyos mérföldköve a Digitális Közösségi Alkotóműhely. A különleges teremben az érdeklődőket rávezetik a szerszámgépek és a mikroelektronika használatára.

A résztvevők egyszerre vehetik igénybe a hagyományos és a digitális megmunkálás eszközeit, azaz a hagyományos szakmákat ötvözhetik a legújabb technológiával.

A műhely küldetése, hogy diákoknak és felnőtteknek is megmutassa: a technológia mindenkié, és igazából bárki képes bonyolultnak tűnő, működő dolgok megalkotására. A Digitális Közösségi Alkotóműhely kialakításának célja, hogy a cselekedve tanulás és a modern technológiák megismertetése beépüljön az oktatásba.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában