Sportos témák a közgyűlés előtt

2020.10.07. 18:21

Rekordrövid rendkívüli ülést tartottak Hódmezővásárhelyen

Október 7-én a Hódmezővásárhely képviselő-testülete tanácskozása mindössze 10 percig tartott. Összesen két napirend került a grémium elé, mindkettő vita és ellenszavazat nélkül ment át.

K. E.

20200910 Hódmezővásárhely Közgyűlés a vásárhelyi városházán. Fotó: Frank Yvette FY Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette / Archív fotó

Elsőként a Hódmezővásárhelyi Jégkorong Sportegyesület kérése került a közgyűlés elé. Az egyesület jégpályát létesítene egy önkormányzati tulajdonú telken.

Jégpályát építenének

Az egyesület Terület és Településfejlesztési Pályázaton (TOP) szeretne forrást nyerni céljai megvalósításához. Mivel a fejlesztést önkormányzati tulajdonú területen szeretnék megvalósítani, ezért volt szükséges a közgyűlés hozzájárulása.

– A pályázatot a jégcsarnok felépítésére, illetve a pálya térbetonjának kialakítására adtak be. A pályázati kiírásban pontosan szerepel, hogy a tulajdonosnak mihez kell hozzájárulnia, például a beruházás megvalósításához, legalább a fenntartási időszak végéig a helyszín biztosításához, emellett használati- és birtokláshoz való jogot is biztosítanunk kell. Az egyesület hiánypótlási felhívást kapott, aminek a határideje október 8-án jár le, ezért volt szükség a rendkívüli közgyűlés összehívására – derült ki Barák Anita, a Városfejlesztési és Építéshatósági Iroda vezetője beszámolójából.

Márki-Zay Péter polgármester kiemelte, a hozzájárulást a tulajdon megtartása mellett adja meg az önkormányzat. A jelenlévő képviselők ezt egyöntetűen megszavazták.

Új BMX-pálya is épülhet

Ugyancsak hozzájárultak az Alföldi Kerekesek Egyesülete kéréséhez is. Ők egy BMX-pályát építenének a Klauzál utca végén, a baseballpálya környékén, ugyancsak önkormányzati tulajdonú területen.

Kishomokon lesz ovi-focipálya

Az ülésen képviselői érdeklődésre az ovi-focipályákról is szó esett. A városban már két pálya készen van, a harmadikat, amit a Klauzál utcai Óvodába terveztek, mivel oda nem fér el, Kishomokon építik fel.

Horváth Zoltán képviselő az iránt érdeklődött, hogy miért kihasználatlan az Oldalkosár utcai ovi-focipálya. Kis Richárd sportreferens válaszában kiemelte, ez számára is érthetetlen, a polgármester pedig azt mondta, bátorítják az óvodát, hogy használják ki a pálya adta lehetőségeket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában