Azonnal tesztelnék az időseket, a hajléktalanokat

2020.09.09. 11:55

10+1 pontos intézkedéscsomagot állított össze a vásárhelyi Fidesz a városnak

A vásárhelyi Fidesz 10+1 pontos csomagot állított össze arról, hogy véleményük szerint milyen intézkedések szükségesek ahhoz, hogy megvédjék a városlakókat a koronavírustól. Ezek között egyebek mellett a strand azonnali bezárása, ingyenes influenza elleni védőoltás biztosítása, az idősek újbóli segítése, a legveszélyeztetettebb csoportok azonnali tesztelése is szerepel.

Munkatársunktól

sad

Fotó: Kovács Erika

– Látszatintézkedések helyett hatékony lépésekre van szükség – hangsúlyozta Benkő Zsolt önkormányzati képviselő a sajtótájékoztatón.

Havasi Katalin, a Fidesz hódmezővásárhelyi szervezetének elnöke pedig bejelentette 10+1 pontban foglalták össze a Fidesz elvárását a városvezetéssel szemben. Ezzel segíteni szeretnék az önkormányzat munkáját és elengedhetetlennek tartják, hogy határozott lépések történjenek.

10+1 pontban foglalták össze, milyen intézkedéseket várnak a várostól.
Fotó: Kovács Erika

A vásárhelyi Fidesz a következő intézkedéseket kéri:

1. Az idősek, a hajléktalanok és a legkisebbek ellátásában dolgozókat haladéktalanul tesztelje a város.

2. A háziorvosok és a házi gyermekorvosok számára biztosítson az önkormányzat a fertőzöttek ellátásához is alkalmas védőeszközöket: overálokat, FFP 2/FFP3 maszkokat és arcvédőket, a napi munkához megfelelő mennyiségben. Az alapellátásban dolgozó háziorvosok életkoruk és munkájuk miatt is fokozottan veszélyeztetettek. Munkájuk elengedhetetlen a lakosság ellátásához, különösen járvány idején.

3. Valamennyi önkormányzati intézményben vezessék be a belépéskori kötelező lázmérést, valamint a kötelező maszkhasználatot. Ne csak az ügyintézőket védjék, hanem a folyosókon várakozó ügyfeleket is a kötelező maszkhasználattal és a gyorsított ügyintézéssel. Ne kelljen az ügyfeleknek tömegben várakozniuk, amíg találnak a panaszukhoz ügyintézőt.

4. Minden önkormányzati intézményben végezzenek naponta teljes körű fertőtlenítő takarítást. A menzákon szigorítsák meg a higiéniai előírásokat.

5. Azonnali hatállyal zárják le a látogatók elől a Török Sándor Sportfürdőt és Gyarmati Dezső Sportuszodát, valamint minden zárt terű sportlétesítményt. Halasszák el a fedett helyen tervezett csoportos programokat.

6. Térítésmentesen biztosítson a város a kockázati csoportban élők számára segítséget a gyógyszereik kiváltásában, a bevásárlásban és az ebéd kiszállításban, annak érdekében, hogy az idős vagy beteg emberek minimálisra tudják csökkenteni a számukra kiemelten veszélyes személyes érintkezéseket.

7. Valamennyi 65 év feletti vásárhelyi polgár számára biztosítson az önkormányzat, a tisztiorvosi szolgálattal egyeztetett minőségű orr-szájmaszkokat.

8. Állítsanak fel higiénés, fertőtlenítő pontokat a város legforgalmasabb részein.

9. Biztosítsák az iskolabuszokon a maszkokat a gyerekeknek, valamint a buszok napi kétszeri fertőtlenítését. Fokozzák a tömegközlekedésben résztvevő buszok fertőtlenítését, és tegyék ingyenessé a parkolást a városi ügyintézés, vásárlás meggyorsítása érdekében. Az önkormányzat ebből származó bevétele nem lehet fontosabb, mint a vásárhelyiek védelme.

10. A társfertőzés fokozott kockázata miatt az azt igénylő vásárhelyiek számára biztosítsák ingyenesen az influenza elleni védőoltást.

+1. Az élet védelme mellett a megélhetés, a helyi gazdaságvédelme is elengedhetetlen. A korábbi önkormányzatok sikeres válságkezeléséhez hasonlóan biztosítson a város célzott, munkahely-megőrző és -teremtő támogatásokat a helyi vállalkozásoknak. Egy erre elkülönített költségvetési alapból segítse az önkormányzat a munkavállalókat és a helyi cégeket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában