Helyi közélet

2020.07.09. 17:54

Ilyen nevű utca biztosan csak Szegeden van

Látta már?

K. A. R.

A szegediek humora és kreativitása határtalan. FOTÓ: TÖRÖK JÁNOS

Fotó: Torok Janos

Ugyan a Gogol utcában és a vele párhuzamos utcákban mindig érdemes a lábunk elé nézni, hiszen a járdát méretes gyökerek túrták fel, így könnyen megfájdulhat a bokánk, ha nem figyelünk. De időnként érdemes felpillantani a kevésbé veszélyes helyeken, hiszen jókat mosolyoghatunk embertársaink kreativitásán. Például a Dáni utca és a Gogol utca sarkán, ahol új nevet kapott a leleményes szegediektől a Gogol.

A szegediek humora és kreativitása határtalan. FOTÓ: TÖRÖK JÁNOS

Valaki a Google emblémájának és színeinek megfelelően átmatricázta az utcanévtáblát Googol utcára. Ez egyébként 4-5 évvel ezelőtt is bekövetkezett, akkor a Gogol és a Jósika utca sarkán lévő táblát módosították a világ legismertebb keresőjének logójára. Vajon hogyan értékelné mindezt Nyikolaj Vasziljevics Gogol orosz író? Egy őrült naplójában helyt kaphatna a szegedi humor? Egyszer azt mondta: „Én egészen más szempontból nézem az életet, mint mások. Úgy élni, ahogy a bolond él, nem nagy valami, de fortélyosan, ügyesen élni, mindenkit rászedni, anélkül, hogy engem rászednének – ez az igazi cél és feladat!” Ez alapján nagyra díjazta volna az alkotást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában