Helyi közélet

2019.10.11. 15:24

Kezdődik a népfőiskola Zsombón

Hamarosan kezdődik a Wesselényi Népfőiskola, az ország legrégebben folyamatosan működő népfőiskolájának harmincnyolcadik tanéve.

Munkatársunktól

A Wesselényi Népfőiskola tavalyi, 37. tanévzáróján Sipos Mihály rektor beszélt. ARCHÍV FOTÓ: TÖRÖK JÁNOS

A zsombói Wesselényi Népfőiskola az ország legrégebben folyamatosan működő népfőiskolája, ahol minden évben a késő őszi és téli hónapokban előadás-sorozatot szerveznek. Neves meghívottak, elsősorban szegedi tudósok, egyetemi oktatók, művészek különféle témákban tartanak előadásokat a népfőiskola hallgatói és minden érdeklődő számára.

Mint megírtuk, 37 év után, betegsége miatt leköszönt a zsombói Wesselényi Népfőiskola szervezője, Horváth Dezső, lapunk egykori munkatársa. Így a feladatot Sipos Mihály, az ország minden bizonnyal legrégebben hivatalban lévő rektora és kollégái vették át.

A Wesselényi Népfőiskola tavalyi, 37. tanévzáróján Sipos Mihály rektor
beszélt. ARCHÍV FOTÓ: TÖRÖK JÁNOS

– Mi vállaltuk át a szervezést, de szerencsére az előadóikkal régóta együtt dolgozunk, és nagyon segítőkészek – mondta Sipos Mihály.

A népfőiskola rektora hozzátette, hagyományosan hétfőnként 18 órától várják majd az érdeklődőket a Szatymazi út 105. szám alá. A sorozat november első hétfőjén, 4-én kezdődik, és február utolsó hétfőjén, 24-én ér véget.

Az ismeretterjesztő közösség előző, 37. tanévében a boszorkánypörökről jogtörténész szemmel, a 3D-s nyomtatásról, a szegedi zsidó családok szerepéről és a tetoválásról hallhattak többek között előadást a zsombói Wesselényi Népfő­iskola hallgatói.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában