Putnik Lázár ügye lassan halad előre

Grósz Tamás ügyész arra az esetre, ha a politikus beismeri bűnösségét és lemond a tárgyalás jogáról hét év szabadságvesztés, valamint 7,5 millió forint pénzbüntetés kiszabását kérte. Putnik Lázár, Újszentiván polgármestere ezt nem fogadta el.

Suki Zoltán

A korábbi tanúvallomások felolvasásával folytatódott hétfőn a Szegedi Törvényszéken az újszentiváni polgármester büntetőpere. Putnik Lázár tárgyalássorozata nehezen indult, mert a vádlott több előkészítő ülésen sem jelent meg. Amikor végre idén nyáron ki tudták hallgatni, nem tett vallomást, és tagadta bűnösségét. Grósz Tamás ügyész arra az esetre, ha a politikus beismeri bűnösségét és lemond a tárgyalás jogáról hét év szabadságvesztés, valamint 7,5 millió forint pénzbüntetés kiszabását kérte a férfira, és indítványozta, hogy hét évre tiltsák el a gazdálkodó szervezet vezető tisztségviselője foglalkozástól.

Putnik Lázár, törvényszék, polgármester
Putnik Lázár azt állítja: nem bűnös. Archív fotó/DM

Putnik Lázárt költségvetési csalással vádolják. Még 2017. júliusában támogatási kérelmet nyújtott be a Csongrád Megyei Kormányhivatalhoz nyolcvan fős munkásszállás megépítésére és annak fenntartására. A pályázat alapján az önkormányzat 222 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült, utólagos elszámolás mellett. A vádirat szerint a vádlottak már a pályázat benyújtásakor tudták, hogy a pályázatban megjelölt összköltségnél jóval alacsonyabb áron kivitelezhető a beruházás, ezért a közbeszerzésen egy olyan fővárosi székhelyű cég nyert generálkivitelezőként, amelyet ténylegesen a polgármester irányított, és amelyet csak a valós költségekhez képest jóval nagyobb összegű számlák kiállítása végett vontak be. A túlárazás mértéke több, mint százmillió forint volt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában