Száraz aljnövényzet és lángoló autók: a hétvége tűzesetei Csongrád-Csanádban

Delmagyar.hu

Fotó: Tóth Imre

Száraz avar és lángoló autó az elmúlt hétvége mérlegén

Az elmúlt hétvégén több tűzeset is történt Csongrád-Csanád vármegyében, melyek során szerencsére senki sem sérült meg. Szombaton délután Algyő közelében három hektáron gyulladt meg a száraz aljnövényzet. A szegedi tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően sikerült megfékezni a lángokat, hasonlóan egy másik, másfél hektáros tűzesethez, amely Szegednél, a Maros partján alakult ki. A helyszínen a szegedi és hódmezővásárhelyi tűzoltók dolgoztak. Ugyancsak szombat éjjel egy autó teljes terjedelmében lángolt az 55-ös főút mellett. A ruzsai és szegedi egységek egy vízsugárral oltották el a járművet, személyi sérülés itt sem történt.

Baleset és szabadtéri tüzek: a vasárnap sem volt nyugodt

Vasárnap öt szabadtéri tűzesetet jelentettek, többek között Ásotthalomnál, Röszkénél és Hódmezővásárhely külterületén. A lángokat a szegedi, ruzsai és hódmezővásárhelyi hivatásos tűzoltók oltották el, önkéntesek segítségével. Aznap délután egy személyautó és kisteherautó ütközött az M5-ös autópályán, Kistelek közelében. A katasztrófavédelem egysége áramtalanította a járműveket, a balesetben egy ember sérült meg. Emellett egy sándorfalvi hétvégi ház konyhája is lángra kapott, de a gyors közbelépésnek köszönhetően sikerült megfékezni a tüzet, személyi sérülés itt sem történt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában