Öt migránst találtak

Suki Zoltán

Vasárnap összesen 5 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök az országban – közölte hétfőn az Országos Rendőr-főkapitányság. Három migránst Csongrád-Csanád vármegyében, kettőt pedig Bács-Kiskunban találtak.

migráns
Csaknem húsz embert állított meg a kerítés.
Fotó: Havran Zoltán / Illusztráció

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor pakisztáni és török állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanaznap a rendőrök a határkerítés Csongrád-Csanád vármegyei szakaszán 18 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan átlépje a határt. 

Arról pedig már a hirado.hu számolt be, hogy a német államfő a migráció korlátozását sürgette. Frank-Walter Steinmeier államfő Solingenben azon a megemlékezésen, amelyen a városban augusztus 23-án elkövetett, feltehetően iszlamista indíttatású késes támadás áldozatainak emléke előtt tisztelegtek arról beszélt, hogy Németországnak tanulnia kell a solingeni támadás jelentette leckéből.

Az Iszlám Állam vállalta a felelősséget a solingeni késes támadásért. A támadással egy 26 éves szíriai állampolgárt gyanúsítanak, akit tette elkövetése után őrizetbe vettek. Kiderült az is, hogy a merénylőt tavaly ki akarták toloncolni Bulgáriába, de nyoma veszett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában