Embercsempész balesetezhetett Ásotthalomnál

Suki Zoltán

Rommá törte az autókat a menekülő embercsempész. Fotó: Ásotthalmi Mezőőrség

Négy szabályosan közlekedő autót tarolt le egy menekülő embercsempész Ásotthalomnál – írta közösségi oldalán az Ásotthalmi Hírmondó. Később kiderült, hogy két embercsempész autó is volt. A balesetet okozó autóban ülőket elfogták, a másik kocsi elmenekült a helyszínről. Annak utasait és vezetőjét még keresik. A közösségi oldal egyik hozzászólója arról írt, hogy az embercsemészek ismét rendszeresen megjelennek a környéken. 

Azt pedig már az Országos Rendőr-főkapitányság közölte, hogy szombaton összesen 43 határsértőt tartóztattak fel az országban. Mindegyik migránst Csongrád-Csanád vármegyében találták, Ásotthalmon és Szegeden. A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor török, pakisztáni és sri-lankai állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A migránsok mielőtt megközelítenék a magyar határt, minden papírjukat eldobálják. Így a korukat, és a származásukat sem lehet megállapítani. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanaznap a határkerítés Bács-Kiskun vármegyei szakaszán egy, a csongrád-csanádin pedig 20 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan átlépje az országhatárt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában