Helyi kék hírek

2024.08.05. 10:44

Tűzesetek és balesetek: ez történt a hétvégén

Delmagyar.hu

Szombaton a vármegyei tűzoltók folyamatosan dolgoztak szabadtéri tűzeseteknél, főként Szeged területén, ahol kilenc helyen lángolt az aljnövényzet. A legnagyobb tűz a Teve utcánál történt, húsz hektáron, de a Nád dűlőben is tíz hektáron égett. Az oltásban részt vettek a mórahalmi és balástyai önkéntes tűzoltók, valamint a szomszédos vármegyék egységei is. Az erős szél nehezítette a munkát, de személyi sérülés nem történt. – írják  a katasztrófavédelem hivatalos oldalán.

Vasárnap éjjel két autó karambolozott az M5-ös autópályán, de senki sem sérült meg, és a szegedi tűzoltók végezték el a műszaki mentést. Ugyanezen a napon öt helyen gyulladt ki a száraz aljnövényzet Csongrád-Csanád vármegyében, de a gyors beavatkozásnak köszönhetően komolyabb kár nem történt.

Kövegy területén egy autó villanyoszlopnak hajtott, és a makói tűzoltók áramtalanították a járművet, sérülés nem történt. Szegeden, a Bem utcában egy fa dőlt az úttestre, amit a helyi tűzoltók motoros láncfűrésszel távolítottak el, így a forgalom zavartalanul haladhatott tovább.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában