Tényleg hosszú volt a hétvége: prostitúció, embercsempészet és tolvajlás

Suki Zoltán

Prostitúció, embercsempészet és tolvajlás miatt is kellett dolgoznia a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírájának és az ügyészeknek a hétvégén, ami elég sűrű volt, legalábbis ami a bűncselekményeket illeti. A Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség azt közölte szerdán, hogy a hosszú hétvégi ügyeleti tevékenysége során egy ukrán embercsempész, egy nőt prostituáltnak eladó férfi, két bolti tolvajlásra szakosodott nő és egy apját megszurkáló férfi letartóztatására tett indítványt.

Egy kaposvári férfi prostituáltnak adott el egy nőt Németországba. Illusztráció: Kéner Viktória/MW
Egy kaposvári férfi prostituáltnak adott el egy nőt Németországba. Illusztráció: Kéner Viktória/MW
Fotó: Dombóvári Tamás

A megalapozott gyanú szerint egy ukrán férfi vasárnap délután vett fel az autójába Ásotthalom külterületén 16 szír és iraki migránst, hogy őket Ausztriába szállítsa, de a rendőrök röviddel ezután igazoltatták, majd előállították őt.

Egy kaposvári férfi egy kiszolgáltatott és ezért ellenkezni sem tudó nőt adott el 3 évvel ezelőtt 1000 euróért azért, hogy a nő Németországban folytasson prostitúciós tevékenységet. 

Ezután kiderült, hogy két többszörösen büntetett előéletű nő több élelmiszerboltból boltból is lopott rövid időn belül. 

Az egyik, megyebeli kistelepülésen élő férfi pedig szombat délután szúrta meg két alkalommal egy családi vita közben édesapját, neki életveszélyes sérüléseket okozva.

A Szegedi Járásbíróág nyomozási bírója az ügyészi indítvánnyal egyezően valamennyi gyanúsított letartóztatását egy hónapra elrendelte.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában