Nepáli migránst is találtak

Suki Zoltán

Megint sokan érkeztek.

Fotó: Csudai Sándor

Csütörtökön összesen 30 határsértőt tartóztattak fel az országban a rendőrök – közölte pénteken az Országos Rendőr-főkapitányság. 

Bács-Kiskun vármegyében a járőrök három csoportban 5 határsértőt tartóztattak fel Csátalján és Dávodon, Csongrád-Csanádban hat csoportban 20 embert Ásotthalmon, Mórahalmon és Domaszéken, Pest vármegyében pedig 5 migránst találtak. 

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor afgán, szomáliai, nepáli, török, bangladesi, indiai és iráni állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Pannon RTV pedig arról számolt be korábban, hogy a Szerbiában tartózkodó és az országon áthaladó illegális bevándorlók számának csökkenése miatt az ország menekültügyi főbiztossága néhány befogadóközpontot végleg, míg másokat ideiglenesen bezárt. A főbiztosság közleménye szerint a horvát határ melletti Šid, a bolgár határ melletti Dimitrovgrad és a román határhoz közeli Nagykikinda befogadóközpontjait végleg bezárták, míg augusztus 1. és szeptember 30. között zárva tart a szabadkai, a piroti, a zombori, a bosilegradi, a tutini, az adaševci és a Banja Koviljača-i befogadóközpont. A megmaradt hét központ zavartalanul működik tovább, jelenleg 429 bevándorlót szállásolnak el ezeken a helyeken. A bezárásokat az indokolta, hogy folyamatosan csökken a Szerbiába érkező migráció, ami azon is látszik, hogy egyre kevesebben tartózkodnak a befogadóközpontokban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában