Új módszerek az illegális migráció ellen

Suki Zoltán

Csaknem húsz embert fogott meg a kerítés.

Fotó: Csudai Sándor

Szombaton összesen két határsértőt tartóztattak fel az országban a rendőrök – közölte vasárnap az Országos Rendőr-főkapitányság. Mindkét migránst Csongrád-Csanád vármegyében, Ásotthalmon találták.

Bakondi György elmondta, hogy a magyar EU-elnökség egyik fontos célja, hogy a migráció területén új módszerekkel lépjenek fel. Ezek közé sorolta a közös erőfeszítések fokozását, az Európai Unión kívül benyújtható menekültkérelmek bevezetését és a külső határok szigorú őrizetét, hogy a jelenlegi helyzethez képest változást lehessen elérni.

A főtanácsadó arról, hogy a belső ellenőrzést visszaállított schengeni tagországok, Olaszország, Németország, Ausztria, Csehország, Szlovákia, Szlovénia, Horvátország jelzik: a lakosság nyomására valamilyen nemzeti megoldást keresnek, hiszen az embereket nem elégítik ki az Európai Unió migrációs paktumában megfogalmazott megoldások.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában