Embercsempészt kaptak el Ásotthalomnál

Suki Zoltán

Fotó: Karnok Csaba

Csütörtökön összesen 17 határsértőt tartóztattak fel az országban a rendőrök – közölte  pénteken az Országos Rendőr-főkapitányság. A 17 határsértőből 14-et Csongrád-Csanád vármegyében, 3-at pedig Győr-Moson-Sopron vármegyében találtak. 

 Nem tudták igazolni magukat a migránsok.
 Nem tudták igazolni magukat a migránsok. Fotó: Karnok Csaba

Ásotthalomnál egy embercsempészt is elfogtak. A rendőrök egy román rendszámú autót ellenőriztek, amiben a sofőrön kívül 8 migráns utazott.

Embercsempész bukott le a Győr-Moson-Sopron vármegyei Hövejen is. Ott a rendőrök egy magyar rendszámú autót akartak ellenőrizni. A járművel egy földútra hajtottak, ahol a járművezető és utasai kiugrottak és elfutottak. A járőrök megkezdték a menekülők felkutatását, és elfogtak egy azerbajdzsáni állampolgárt, aki a gépkocsit vezette, valamint három, magát török állampolgárnak valló személyt.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor afgán, indiai és török állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. 

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanaznap a határkerítés Csongrád-Csanád vármegyei szakaszán 3 csoportban 7 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan átlépje az országhatárt. 

Az elfogott embercsempészek ellen eljárás indult, amiért alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztést is kaphatnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában