Embercsempészt fogtak Ásotthalmon

Suki Zoltán

Négy embert állított meg a kerítés. Fotó: Csudai Sándor

Hétfőn összesen 20 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök az országban – közölte kedden az Országos Rendőr-főkapitányság. A határsértők közül tizenötöt Csongrád-Csanád vármegyében, ötöt pedig Győr-Moson-Sopron vármegyében találták. 

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor afgán, iráni, iraki, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanaznap a határkerítés Csongrád-Csanád vármegyei szakaszán két csoportban harmincöt embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan Magyarországra jöjjön. 

Az országban embercsempészés miatt egy ember ellen indult büntetőeljárás. A rendőrök Ásotthalmon ellenőriztek egy magyar rendszámú személygépkocsit, amit egy moldovai állampolgár vezetett. A járműben 4, magát szír állampolgárnak valló utast találtak. 

A járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult. Az embercsempészést alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetik, ha bíróság elé állítják. A bíróságok egyébként általában 6-7 évre küldik börtönbe az embercsempészeket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában