33 millió forintos kárt okozott a futárszolgálatos csaló: így buktatták le

Delmagyar.hu

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta egy külföldi férfinak, aki egy bűnszervezetet irányított, amely egy nemzetközi futárszolgálat nevével visszaélve lopott el banki adatokat, és okozott 33 millió forintos kárt. A bűnszervezet tavaly nyáron tevékenykedett Magyarországon, és egy közismert futárszolgálat weboldalára megtévesztésig hasonlító internetes oldalt küldött ki a sértetteknek. Ezzel megszerezték banki adataikat, majd távoli eléréssel a bankszámláikról 2 és 20 millió forint közötti összegeket emeltek le, összesen öt sértettnek okozva 33 millió forintos kárt.

A gyanúsítottat, akit európai elfogatóparancs alapján Romániában fogtak el, az ügyészség az információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás miatt indítványozta letartóztatni. Az ügyészség a szökés-elrejtőzés veszélyére és a büntetőeljárás meghiúsításának kockázatára hivatkozva kérte a letartóztatást. Az ügyészi indítványról a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon dönt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában