Nem csökken a migrációs nyomás

Koós Kata

Egy 28 fős rendőri kontingens indult el, hogy segítsék a határvédelmet. fotó: police.hu

A szolgálatot teljesítő rendőrök kedden egy határsértőt tartóztattak fel Bács-Kiskun vármegyében,  Kiskunfélegyháza közigazgatási területén – tájékoztatott a police.hu. A feltartóztatott illegális migráns ellenőrzése során afgán állampolgárnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Csongrád-Csanád vármegyében az elmúlt 24 órában a rendőrök összesen három esetben 32 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben. Magyarország teljes területén pedig az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt egy embert fogtak el.

A police.hu azt is közölte, hogy kedden indult el a 18. magyar rendőri kontingens Szerbiába, amelynek tagjait Budapesten, a Készenléti Rendőrség központi objektumában Balázs László rendőr ezredes, az ORFK Határrendészeti Főosztály vezetője búcsúztatta. Beszédében elmondta, hogy a magyar és a szerb rendőrség folyamatos együttműködésének köszönhetően a déli határszakaszon csökkent az illegális határátlépési kísérletek száma. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az Európára nehezedő migrációs nyomás is csökkent volna, így az összehangolt határőrizeti tevékenység továbbra is elengedhetetlenül fontos része Európa határvédelmének. 

A magyar rendőrök fő feladatként járőrszolgálatot látnak el a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, illetve közreműködnek az embercsempészek és az illegális migránsok előállításában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában