Négy migránst találtak

Összesen 4 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök csütörtökön az országban – közölte pénteken az Országos Rendőr-főkapitányság. Egy migránst Bács-Kiskun vármegyében, Tompán, hármat pedig Csongrád-Csanád vármegyében Röszkén találtak.

Suki Zoltán

Röszke térségében tartóztatták fel a határsértőket.

Fotó: Csudai Sándor / Illusztráció

Az MTI pedig arról számolt be, hogy Bostjan Poklukar szlovén, Davor Bozinovic horvát és Matteo Piantedosi olasz belügyminiszter vegyes járőrök mielőbbi felállítását szorgalmazta. Vizsgálják annak lehetőségét is, hogy ezek az alakulatok alternatívái lehetnek-e az ideiglenes belső schengeni határellenőrzésnek, amely egyelőre júniusig van érvényben. A miniszterek emellett méltatták az Európai Unión belüli rendőrségi együttműködés összehangolásával megbízott ügynökségnek, az Europol alatt működő, ZeBRa kódnevet viselő munkacsoport munkáját, amelynek székhelye Horvátországban van, és célja az embercsempész-hálózatok elleni küzdelem hatékonyabbá tétele a nyugat-balkáni útvonalon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában