Szerelem és halál a tömörkényi tanyán

Hét év börtönbüntetéssel sújtotta első fokon a Szegedi Törvényszék csütörtökön azt a férfit, aki 3,5 millió forintért „megvásárolta” barátja élettársát, majd miután összevesztek, egy vascsővel agyonütötte a férfit.

Suki Zoltán

A fejbe vert férfi azonnal meghalt. Fotó: DM

Emberkereskedelem és halált okozó testi sértés miatt ítélte hét év börtönbüntetésre a Szegedi Törvényszék csütörtökön azt a férfit, aki agyonverte barátját. A vádlott az áldozat barátja volt, a Csongrád-Csanád vármegyei, tömörkényi tanyáján segítette is a ház körül, a gazdálkodásban, és többször kölcsönt is adott neki.

Közben a később megölt férfinek és élettársának közös gyermeke született, de kapcsolatuk megromlott. A vádlott ezután jött össze a barátja korábbi élettársával. A két férfi abban egyezett meg, hogy a korábbi élettársa 3,5 millió forintért elengedi a nőt. A nő tiltakozott ez ellen, azt mondta, ha a vádlott pénzt ad érte, soha többet nem hajlandó találkozni vele. A férfi ennek ellenére átadta a pénzt, és megállapodtak, hogy a részleteket később beszélik meg. A korábbi élettárs és az asszony azonban közben összeveszett, a nő a közös gyermekükkel elment a tanyáról, majd felhívta a vádlottat, aki ezután autóval odament. A tanya udvarán a két férfi összeveszett, a sértett pedig további egymillió forintot követelt a gyermek elengedéséért. A veszekedésből verekedés lett, a vádlott felkapott egy vascsövet, és azzal kétszer fejbe ütötte a másik férfit. A bíróság előtt a vádlott azt állította, az áldozat támadt rá a vascsővel, és dulakodás közben lelövéssel fenyegette. A vádlottnak sikerült elvenni tőle a vascsövet, amivel előbb kisebb, majd nagyobb erővel hátulról megütötte. A második ütésbe az áldozat rögtön belehalt. A vádlott ezután üzenetet küldött a nőnek, hogy még ne menjen haza.

A holttestet és a vascsövet elcsomagolta, majd elmondása szerint később autójával a Tiszához vitte, és Csanytelek közelében, a gátőrház melletti lejárónál – már az esti sötétben – a folyóba dobta. A holttest – annak ellenére, hogy a folyómedret egészen Szegedig átvizsgálták – azóta sem került elő. A hatóságok az áldozatnak korábban átadott pénzt sem találták meg. Az ítélet a fellebbezések miatt egyelőre nem jogerős.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában