Rendőrautónak ütköztek az embercsempészek

Összesen 545 határsértőt tartóztattak fel az országban a rendőrök szerdán, közölte csütörtökön az Országos Rendőr-főkapitányság. Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 16 csoportban 469 határsértőt találtak Ásotthalmon, Mórahalmon, Röszkén és Szegeden. A szomszédos Bács-Kiskun vármegyében ezúttal 14 migránsra bukkantak. De találtak illegális határátlépőket Győr-Moson-Sopronban is.

Suki Zoltán

Forrás: police.hu

A határkerítés Csongrád-Csanád vármegyei szakaszán 205 embert akadályoztak meg abban, hogy átlépje a magyar határt.

Az osztrák-magyar határt ellenőrzők a szegedi rendőrök jelzése alapján az M1-es autópályán próbáltak megállítani egy teherautót. A jármű vezetője, valamint 20 éves román állampolgárságú társa elmenekült a helyszínről. Ekkor egy osztrák rendőrautónak ütköztek, majd a vízelvezető árokba hajtottak. A balesetben senki sem sérült meg. Az embercsempészeket jelenleg is keresik. A kocsiban 22 migránst találtak.

Elfogtak egy embercsempészt Makón is. Ott egy román nyerges vontatót állítottak meg, amit egy román férfi vezetett. A járműben a sofőrön kívül 5 külföldit találtak.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor afgán, egyiptomi, etióp, iraki, koszovói, pakisztáni, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban papírok most sem voltak náluk. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az elfogott embercsempészek ellen eljárást indítottak.

Az embercsempészés alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában