Tragédiák éjszakája Ásotthalmon

2023.08.10. 09:03

Mire eloltották a tüzet, árokba borult az embercsempész

Az újra népszerű embercsempész gyűjtőpontnál történt a halálos baleset. A kiégett ház idős lakói jól vannak.

Arany T. János

Fotó: Papp Renáta, Ásotthalom polgármesterének közösségi oldala

Papp Renáta Ásotthalom polgármestere közösségi oldalán számolt be arról a tűzesetről, ami otthonától két utcányira történt szerda késő este. Elmesélte hogy kint volt az udvaron, amikor meglátta, hogy a szomszédban, nem messze ég egy ház tetőszerkezete. Ő is oda szaladt a többiekkel együtt és igyekezett segíteni. Kihozták a gázpalackot az épületből és áramtalanították a házat. A két idős lakó szinte sokkos állapotban volt. 

Mint a polgármester Facebook bejegyzéséből kiderült, az Ásotthalmi Önkéntes Tűzoltó Egyesület elsőként érkezett a helyszínre. A szegedi és mórahalmi tűzoltó egységek irányításával a lángokat eloltották. Az Ásotthalmi Mezőőrség a biztosításban vett részt. 

Mire eloltották a tüzet, érkezett a hír a halálos balesetről. Egy embercsempész sodródott le az 55-ös útról Öttömös felé a Back kápolna előtt 

– mondta a polgármester. Mint megírtuk, a balesetben a jármű 19 utasa megsérült, egyikük olyan súlyosan, hogy a helyszínen életét vesztette. Papp Renáta hozzátette, ez az útszakasz ismét frekventált, népszerű felvevőpontja az embercsempészeknek. 

Az idős házaspárt csütörtök reggel meglátogatta a polgármester, jól vannak. Senki sem sérült meg a tűzben. Külföldön élő fiuk segítségével felvették a kapcsolatot a biztosítóval. Az elsődleges vélemények szerint a tüzet zárlatos napelem okozhatta. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában