Szegeden is találtak migránsokat

Ismét sok illegális bevándorló érkezett a hétvégén az országba, a legtöbben Csongrád-Csanád vármegyében. A rendőrök Ásotthalomnál egy embercsempészt is elfogtak, aki 11 külföldit akart Nyugat-Európába csempészni.

Suki Zoltán

A hétvégén egyébként több mint hatszáz határsértő ellen intézkedtek a rendőrök. Illusztráció: Karnok Csaba

Összesen 163 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök az országban vasárnap – közölte hétfőn az Országos Rendőr-főkapitányság. Közülük Csongrád-Csanád vármegyében 10 csoportban 118 migránsra bukkantak Ásotthalmon, Öttömösön, Röszkén és Szegeden. És ismét találtak illegális bevándorlókat Bács-Kiskun vármegyében is. Ugyancsak vasárnap a biztonsági határzár Bács-Kiskun vármegyei szakaszán 12, a Csongrád-Csanád vármegyein pedig 101 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan átlépje a határt.

A rendőrök Ásotthalomnál egy embercsempészt is elfogtak. Egy magyar rendszámú autót ellenőriztek, amit egy német állampolgár vezetett. A járműben a sofőrön kívül 11 külföldi utazott. A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor afgán, albán, bissau-guineai, koszovói, marokkói, pakisztáni, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban papírjaik nem voltak, vagyis nem tudták igazolni a származásukat. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az elfogott embercsempész ellen pedig eljárást indítottak.

A hétvégén egyébként több mint hatszáz határsértő ellen intézkedtek a rendőrök. A rendőrség adatai szerint pénteken 246, szombaton 228, vasárnap pedig a már említett 163 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztatták fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron.

Az elmúlt teljes héten az ország területén 1333 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza. A megelőző héten – április 24-től 30-ig – a feltartóztatottak száma 1314 volt. Embercsempészés miatt összesen 25 gyanúsított ellen indult eljárás – derült ki a rendőrségi összesítésből.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában