Nem adta meg az elsőbbséget

2020.09.14. 17:59

Felfüggesztettet kapott a szegedi trolibaleset okozója

Egy év felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a bíróság azt a nőt, aki még 2018 elején nem adta meg az elsőbbséget az 5-ös trolinak, nekiütközött, a troli pedig egy villanyoszlopnak csapódott. Tizenegy utas és a tömegközlekedési eszköz sofőrje is megsérült a balesetben.

S. Z.

Szeged – 2020.08.28. Menetrendváltozások a helyi tömegközlekedésben, tovább ritkulnak az SZKT járatai Szőreg irányába. Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba (archív fotó)

Nem tett vallomást, de elfogadta az ügyészség büntetésre vonatkozó ajánlatát, és elismerte bűnösségét a Szegedi Járásbíróság hétfői tárgyalásán az a budapesti nő, aki még 2018 elején okozott súlyos balesetet Szegeden. Így jogerősen egy év, egy évre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték, és egy év négy hónapra eltiltották a járművezetéstől is tömegszerencsétlenség gondatlan okozása miatt.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy beismerte a hibát, és „szemmel is láthatóan” sajnálta, ami történt. A vádlott védője azt szerette volna elérni, hogy ne tiltsák el védencét a vezetéstől, de a bíróság szerint olyan súlyos volt a szabályszegés, hogy ettől nem lehetett eltekinteni. A bíróság ezt egyébként súlyosító körülményként értékelte.

Ahogy arról korábban beszámoltunk a baleset tavalyelőtt, március 8-án történt a Csongrádi sugárút és a Kecskeméti utca kereszteződésében. A nő autójával úgy kanyarodott rá az esős időben a főútra, hogy nem adta meg a kötelező elsőbbséget, ezért összeütközött az éppen akkor odaérkező 5-ös trolival, aminek sofőrje félrekormányozta járművét, majd egy villanyoszlopnak ütközött.

A személyautóban nem sérült meg senki, a helyi járaton viszont a sofőrrel együtt tizenkét embernek lett valamilyen sérülése. A tárgyaláson az ügyésznő egyenként sorolta ezeket. Többek között lábtörést, orrcsonttörést, kéztörést és kulcscsonttörést is említett a sérülések között, de volt olyan ember is a trolin, aki az ülések alá szorult.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában