Szeged, időjárás

2 órája

Jelentős lehűlés és csapadék érkezik a hétvégén

Hétfőn javulhat az idő.

Delmagyar.hu

Szombaton egy hidegfront érkezik Magyarországra, amely jelentős változást hoz az időjárásban. A felhőzet erőteljesen megnövekszik, és egy kiterjedt csapadékzóna húzódik át az országon nyugatról keletre. Számos helyen kiadós esőre és záporokra lehet számítani, míg keleten zivatarok is előfordulhatnak. A délutáni órákban a nyugati és északnyugati régiókban átmeneti szárazabb időre van kilátás, ahol néhány órára kisüthet a nap. Az északira, északnyugatira forduló szél több helyen megerősödhet. A hőmérséklet szombaton 17 és 26 fok között alakul, a legmelegebb a Tiszántúlon várható.

Eső, időjárás, tócsa, pocsolya
Illusztráció: Pezzetta Umberto

Vasárnap csökken a csapadék, hűvösebb lesz

Vasárnap reggel még a Dunától keletre lehet számítani elszórt esőre, de a nap folyamán a csapadék fokozatosan délre szorul vissza, és délutánra az ország nagy részén megszűnik az eső. A legderültebb időszakok a Dunántúlon várhatóak. Az északi szél továbbra is élénk, helyenként viharos lehet, a nappali csúcshőmérséklet mindössze 13 és 19 fok között alakul.

Hétfőn javul az idő, de hűvös marad

Hétfőn már nem várható csapadék, országszerte több órára kisüthet a nap. Keleten és az ország középső részén azonban még élénk északkeleti szél fújhat. A nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul, ami a szeptember végi időszakhoz képest hűvösebb.

Keddre visszatérnek a felhők, de marad a száraz idő

Kedden időnként erősen megnövekszik a felhőzet, azonban csapadék nem valószínű. A délies szél többfelé élénk, néhol erős széllökéseket okozhat. A hajnalok hűvösek lesznek, több helyen 5 fok alatti minimumokra lehet számítani, míg délutánra 15 és 21 fok közötti hőmérséklet várható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!