Helyi időjárás

2024.06.30. 07:37

Kánikula: 37 fokra is számíthatunk vasárnap

Delmagyar.hu

Fotó: Gémes Sándor / Illusztráció

Országos hőségre, sok napsütésre számíthatunk. Késő estig nem várható csapadék. A délnyugati szél megerősödhet. 32-37 fokos strandidő lesz. – írja a Köpönyeg.

Folytatódik a kánikula. A tartós hőség leginkább az időseket és a szív- és érrendszeri betegeket viseli meg, de az egészséges szervezetre is megterhelő hatással lesz. A megfigyelések szerint ilyenkor fáradékonyság, indokolatlan fáradtságérzet, fejfájás és aluszékonyság léphet fel, valamint fokozódik a fülledtség, ami jelentős terhet ró a szervezetre. A szív- és érrendszeri betegek körében gyakori lehet a szédülés és a vérnyomás-ingadozás. Felerősödhetnek a keringési zavarok, vizesedés, nehézlégzés és fulladás is jelentkezhet. Az UV sugárzás erős lesz, növelve a hőguta, kiszáradás és leégés veszélyét, ezért célszerű gondoskodni a megfelelő védelemről, és kerülni a közvetlen napozást a déli és kora délutáni órákban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában