Helyi időjárás

2024.06.29. 08:00

Folytatódik a kánikula: 32 fokra számíthatunk szombaton

Delmagyar.hu

Fotó: Karnok Csaba / Illusztráció

Igazi strandidőre számíthatunk sok napsütéssel. Esetleg északkeleten alakul ki zápor, zivatar. 31-32 fok várható. – írja a Köpönyeg.
Az orvosmeterológia szerint, folytatódik a kánikula, ami különösen megterhelő lesz az idősek és a szív- és érrendszeri betegek számára, de az egészséges emberek szervezete is megérzi majd a tartós hőséget. Megfigyelések alapján ilyenkor fáradékonyság, indokolatlan kimerültség, fejfájás és aluszékonyság léphet fel, valamint fokozódik a fülledtség, ami nagy terhet ró a szervezetre. A szív- és érrendszeri betegek esetében gyakori lehet a szédülés és a vérnyomás-ingadozás. Felerősödhetnek a keringési zavarok, vizesedés, nehézlégzés és fulladás is jelentkezhet. Az UV sugárzás erős lesz, valamint fennáll a hőguta, a kiszáradás és a leégés veszélye, ezért fontos a megfelelő védelem biztosítása és kerülni kell a közvetlen napozást a déli és kora délutáni órákban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában