Új utakon

2 órája

Több mint hárommilliárd forintból újítanak fel utakat Szegeden

Mintegy 3,3 milliárd forintból újítanak meg önkormányzati utakat az idén Szegeden, ezzel párhuzamosan 1,5 milliárd forintot fordít a város a vízvezeték-hálózat rekonstrukciójára – közölte a megyeszékhely városfejlesztési alpolgármestere az MTI-vel szerdán, az egyik fejlesztés helyszínén tartott sajtótájékoztatón.

Delmagyar.hu

Nagy Sándor (Összefogás Szegedért) elmondta, a korábbi években Szegeden a nagy fejlesztéseket jellemzően uniós támogatásból finanszírozták. Ezek a források azonban elfogytak, jelenleg csupán néhány kisebb olyan projektben vesz részt az önkormányzat, amely közvetlen brüsszeli támogatással zajlik.

útfelújítás, Szeged, Nagy Sándor
A Rókusi körúton is folytak munkák. Archív fotó: Török János

Az idén megvalósuló fejlesztéseket az önkormányzat saját forrásaiból finanszírozza. A zöldterületek megújítását a városrészi alapokból, míg az önkormányzati tulajdonú infrastruktúra rekonstrukcióját az útalapból, illetve a vízügyi építési alapból – tudatta az alpolgármester.

Idén az önkormányzat 3,3 milliárd forintot fordít a városi utak rekonstrukciójára, ez az elmúlt években a legnagyobb összeg. Városszerte több út újult meg, néhány helyen a munkálatok a következő hetekben fejeződnek be 

– mondta Nagy Sándor.

Az útépítési munkákat megelőzően az adott területeken megtörténik a vízvezetékek rekonstrukciója, annak érdekében, hogy a felújított utcákat lehetőleg évtizedekig ne kelljen felbontani – hangsúlyozta az alpolgármester.

Kovács Tamás (Összefogás Szegedért) gazdasági alpolgármester kifejtette, míg az országban több helyen a vízművek az alapműködésüket is nehezen tudják finanszírozni, Szegeden az önkormányzat többségi és a Veolia Zrt. kisebbségi tulajdonában álló Szegedi Vízmű Zrt. befizetéséből létrehozott vízügyi építési alapból évente mintegy 1,5 milliárd forintot fordítanak a víziközmű-hálózat fejlesztésére.

Ennek eredménye – hogy bár még jócskán vannak olyan vezetékszakaszok, amelyek rekonstrukcióra szorulnak 

Szegeden az egyik legalacsonyabb a hálózati veszteség az országban 

– mondta a politikus.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában