Az engedélyeken múlik

4 órája

Elkészült a szolgáltatóház Maroslelén

Maroslelén néhány apróságtól eltekintve befejeződött a munka az egykori református iskola épületénél. A szolgáltatóház átadása azon múlik, mikorra lesznek meg a szakhatósági engedélyek.

Szabó Imre

Maguk az érintett vállalkozók vetették fel: kellene a faluban egy szolgáltatóház, amelyben helyiséget bérelhetnének. A falu vezetésének választása az egykori református iskola épületére esett, mert – leszámítva, hogy a helyi közmunkások gyülekezőhelyeként funkcionált – lényegében kihasználatlan volt.

Így fest nem sokkal az átadás előtt a maroslelei szolgáltatóház.
Így fest nem sokkal az átadás előtt a maroslelei szolgáltatóház. Fotó: Maroslelei önkormányzat

 

Szolgáltatóház négy helyiséggel

A közmunkások kaptak egy másik helyiséget a polgármesteri hivatal szomszédságában, és miután még 2022-ben nyert a falu 255 milliót, tavaly nyáron kezdődhetett is az átalakítás, felújítás. A munka a kezdetektől jól haladt, pedig a feladat nem volt egyszerű. Elhatározták például, hogy megmentik az épület tetőjének ékét, a harangtornyot; a harangot kivették belőle és haranglábat kapott, a helyi református közösség imaházánál. Emlékezetes volt az is, amikor kis híján az épületre dőlt egy nyári viharban egy fenyő az udvar felől. Ki kellett vágni.

Az engedélyeken múlik

Mindez azonban már a múlté.

– A közműbekötések vannak hátra még, az udvar térkövezése, illetve kisebb javítások folynak, de ezt leszámítva az átadás időpontja csak azon múlik, mikor kapjuk meg a hatósági engedélyeket – tájékoztatta a Délmagyarországot Drimba Tibor, Maroslele polgármestere. Az épületben négy, egyenként nagyjából 25 négyzetméteres helyiséget alakítanak ki. Ezeket hamarosan meghirdetik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában