Segítenek

2024.09.02. 04:03

Már igényelhető a fűtési támogatás Csongrádon

Tábori Szilvia

Már be lehet nyújtani Csongrádon a fűtési támogatásra az igényléseket. Az önkormányzat azokat támogatja, akiknél az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a 128.250 forintot, egyedülállók esetében pedig a 171 ezer forintot. A támogatás összege a fűtési módtól függ. Távfűtés esetén havonta 3 ezer forintot kapnak az igénylők, villanyfűtésnél havi 5 ezer forint jár, gázfűtésnél pedig egy hónapra 7 ezer forintot ad az önkormányzat támogatásként. Tűzifaigénylés esetén összesen másfél erdei köbméter fát kapnak a rászorulók.

A támogatás a fűtési idényre szól, azaz november elsejétől a következő év április 30-ig. Egy lakásra csak egy igénylőnek adnak támogatást, függetlenül attól, hogy a lakásban hányan élnek.

A kérelmeket szeptember 30-ig lehet benyújtani a polgármesteri hivatal szociális és lakásügyi irodáján a földszinti 7.8.9. szobában. Ugyanitt lehet a támogatásokkal kapcsolatban bővebb információt kérni. A szükséges nyomtatványok az önkormányzat honlapjáról letölthetőek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában